Video: Muslinger i hvidvin
Muslinger i hvidvinKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Forret
9
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 kg Frisk musling
-
1 stk Løg
-
4 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Frisk chili
-
0.75 deciliter Tør hvidvin
-
1 stk Laurbærblad
-
8 spsk Frisk persille
-
1 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
Muslinger i skaldyr
Skyl muslingerne og skrub dem om nødvendigt med en børste. Smid åbne muslinger væk.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Flæk chilien på langs. Fjern kernerne og snit og hakkes resten ganske fint.
Kom vin, løg, hvidløg, chili og laurbærblade i en meget stor gryde. Lad det koge op, krydr med persille, salt og peber.
Muslingerne kommes ned i det kogende vand, på med låget og vent ca. 10 minutter. De fleste muslinger har allerede åbnet sig efter denne tid. Kog dem eventuelt videre 2-3 minutter og se, hvad der så sker.
Alle lukkede muslinger smides væk, og resten skal på bordet med det samme, og serveres sammen med noget godt hvedebrød.
Nyd dine muslinger i hvidvin - velbekomme!
Sådan spiser man muslinger
Muslinger smager godt sammen med en god hvidvin og hvedebrød til, og her kan vores lækre franskbrød eller langtidshævede brød anbefales. Bestikket har man, når man har spist den første musling. Fisk muslingekødet ud af skallen og pil så med den frie muslingeskal alle andre muslinger ud af deres hus.
Suppen suges op med brødet.
Det er en forret, der kræver lidt mere tid og kærlighed, men det er virkelig det værd.
God appetit!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lækker æblekage
Kernehus og skræl fjernes, og æblerne skæres i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most...
Ægte croissanter
Ægte croissanterStart med at lune 1.5 deciliter sødmælk, så det er fingervarmt. Gøren skal...
Rabarberkompot med fennikelfrø
Skyl rabarberne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med sukker og fennikelf...