Video: Franskbrød
FranskbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
0.5 deciliter Lunkent vand
-
50 gram Smør
-
2.5 deciliter Mælk
-
1 tsk Salt
-
1 kg Hvedemel
Sådan laver du franskbrød
Udrør gæren med ½ dl vand.
Smelt fedtstoffet, hæld den kolde mælk i, og hæld blandingen i gæren.
Tilsæt salt og ca.3/4 af melet.
Slå dejen godt sammen.
Tag dejen ud på meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at den stadig er smidig og blød.
Sæt dejen lunt til hævning til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
Slå dejen ned, og form dejen til brød.
Læg den evt. i en form.
Tænd ovnen på 200 grader.
Lad brødet efterhæve lunt ca. 20 min.
Rids brødet med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg el. mælk.
Bag brødet på nederste ovnribbe i ca 30-40 min.
Franskbrød forever
Franskbrød er kridhvidt, usundt og uimodståeligt. Denne opskrift giver dig et velsmagende brød, der kan spises med pålæg, syltetøj, smør, ost m.m. oven på.
Brug for inspiration til opskrifter på brød?
Vi har mange andre gode opskrifter på alskens slags brød. Hvis du leder efter mere bagværk, der kan holde franskbrødet med selskab ved morgenbordet, så kan du prøve at lave tebirkes eller rundstykker fra bunden.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte grønsager med krydret Apetina
Bagte grønsager med krydret ApetinaBring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt kartoflern...
Glaseret skinke med grønlangkål
Glaseret skinkeKom skinken i en gryde med kogende vand, så det dækker. Bring vandet i...
Gallopkringle
Mel, bagepulver og kardemomme sigtes sammen. Kold, fast smør hakkes i. Sukker, æg og mælk...