Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Forret
30 minutter
30 minutter
9
Fremgangsmåde:
Muslinger i skaldyr
Skyl muslingerne og skrub dem om nødvendigt med en børste. Smid åbne muslinger væk.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Flæk chilien på langs. Fjern kernerne og snit og hakkes resten ganske fint.
Kom vin, løg, hvidløg, chili og laurbærblade i en meget stor gryde. Lad det koge op, krydr med persille, salt og peber.
Muslingerne kommes ned i det kogende vand, på med låget og vent ca. 10 minutter. De fleste muslinger har allerede åbnet sig efter denne tid. Kog dem eventuelt videre 2-3 minutter og se, hvad der så sker.
Alle lukkede muslinger smides væk, og resten skal på bordet med det samme, og serveres sammen med noget godt hvedebrød.
Nyd dine muslinger i hvidvin - velbekomme!
Antal personer: 8
2 kg Frisk musling
1 stk Løg
4 stk Hvidløgs fed
1 stk Frisk chili
0.8 deciliter Tør hvidvin
1 stk Laurbærblad
8 spsk Frisk persille
1 tsk Bordsalt
1 tsk Peber