Video: Langtidshævet brød
Langtidshævet brødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
20 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
7 deciliter Vand
-
10 gram Gær
-
1 spsk Køkkensalt
-
900 gram Hvedemel
-
3 spsk Olivenolie
Langtidshævet brød
Udblød gæren i lunken vand og tilsæt salt.
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør olien i.
Lad dejen hæve i ca. 20 timer, ikke for varmt.
Varm ovnen til 250 grader.
Bag brødet i ca. 15-20 minutter og skru derefter ned til 200 grader.
Bag det det færdig ca.30-35 minutter.
Velbekomme!
Tips og tricks...
Prøv også vores dejlig sprøde knækbrød. Du kan lave knækbrød med kerner eller knækbrød med nødder og frø.
Ellers kan du søge på vores hjemmeside efter knækbrød og se hvad der er af muligheder.
Spørgsmål:
Hvor lang tid skal det æltes? Skal det hæve på pladen eller former man det inden det skal bages? Skal det så efterhæve?
Svar:
Hej Kirsten :) Dejen skal æltes sammen i nogle minutter, når alle ingredienserne er tilsat. Dejen skal blot hæves i røreskålen i ca. 20 timer, dækket til med lidt film, i køleskabet. Om dejen skal efterhæves i nogle minutter/timer, efter du har placeret bollerne på noget bagepapir, er helt op til dig.
07/09-2022 af William Reippuert
Spørgsmål:
kan man godt komme tørredetomater i langtidshævet brød
Svar:
Det kan man sagtens, ligesom kerner, gulerødder eller lign.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
01/07-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
jeg skal bage brød til konfirmation. til ca 40 personer. det skal både bruges til forretten og til hovedretten. jeg har købt 6 kg italiensk hvedemel type 00 og 3 kg durumhvede. Jeg har ikke meget tid på selve dagen. kan de bages dagen før og stadig være perfekte eller kan dejen laves dagen før så de bare skal bages? og har du en nem opskrift..der også er god ;o)
Svar:
Du kan sagtens følge denne opskrift, og i stedet bruge dine italienske meltyper.
Det vil også sige, at du kan lave dejen inden, og kun bage på selve dagen.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
11/04-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvordan gøres disse lækre boller lidt sundere? Kan man erstatte omtrent en tredjedel af hvedemel med fx grahamsmel eller anden fuldkornsmel?
Svar:
Ja - du kan godt erstatte noget af melet med fuldkornsmel - men så kan det godt være at der skal bruges mindre mel - hold lidt tilbage, og sørg for at dejen ikke bliver for tør, så får du det bedste resultat.
Et godt tip: Sæt en kageform eller lign.ovnfast i bunden af ovnen med kogende vand, når brødet skal bages - det giver et lækkert brød !
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
11/09-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pastafad med kalkunkød
Pastafad med kalkunkødPastaKog pastaen efter anvisningen på posen. Hæld pastaen i et stort...
Indisk agurkesalat
Skræl agurkerne og skær dem i tynde skiver. Drys salt og chili over agurkeskiverne. Lad de...
Dampet kylling med tomater
Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Put kødet i en ovnfast skål eller dyb tallerken. T...