Video: Hjemmelavet pasta
Hjemmelavet pastaKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
3
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
5 minutter
Antal personer:
-
400 gram Hvedemel
-
4 stk Æg
-
1 knsp Salt
Sådan laver du hjemmelavet pasta
Hvedemelet hældes ud på et helt rent bord og der formes en fordybning i midten af melbunken som en lille skål.
Slå dernæst æggene ud i fordybningen og tilsæt en knivspids salt.
Du kan også først piske æggene sammen i en skål hvis du er bange for at få skaller i.
Pisk æggene med en gaffel og vend hvedemelet og æggemassen sammen med gaflen og hånden til det bliver en ensartet dej.
Hvis du synes dejen er for klistret så tilsæt blot lidt mere mel.
Omvendt hvis den er blevet for tør, så tilsæt lidt ekstra æg eller evt. vand.
Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil den føles glat og smidig.
Pak dernæst pastadejen ind i et stykke film eller læg den i en plasticpose.
Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet.
Efter dejen har hvilet er det tid til at køre den igennem en pastamaskine.
Start med at opdele dejen i 4 stykker og lad de 3 stykker blive i plastikposen eller dæk dem til med et fugtigt viskestykke.
Kør det første stykke pasta igennem pastamaskinen på den tykkeste indstilling og fold den undervejs så du er sikker på at den bliver ordentlig æltet og smidig.
Gå gradvist ned i tykkelse indtil du synes at pastaen har den rette tykkelse.
Hvis dejen undervejs bliver for lang og uhåndterlig, så halver den.
Hvis dejen undervejs begynder at blive klistret så drys med lidt ekstra hvedemel.
Gentag denne proces indtil du har kørt alle stykkerne igennem pastamaskinen.
Som regel kan du enten vælge om du vil lave spaghetti eller fettucine på din pastamaskine.
Alt efter hvilken type du vælger, så kan det være kogetiden skal justeres lidt.
Vælger du at bruge din friske pasta til lasagneplader, så kan du blot skære disse ud i hånden.
Kog din friske pasta i ca. 3-5 minutter i spilkogende saltet vand og hold øje med den således den bliver al dente.
Server straks til din ynglings sauce eller pesto.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din hjemmelavede pasta
Når du vælger hvedemel kan du med fordel gå efter italiensk hvedemel tipo/type 00 - denne type mel giver den bedste pasta da kvaliteten er i top. Fordelen med at lave en hjemmelavet pasta er også at du kan tilsætte diverse smage og krydderier. Prøv eksempelvis at tilsætte et presset hvidløg og lidt citronsaft eller tilsæt noget finthakket spinat eller lidt tørret timian. Har du ikke din egen pastamaskine, så kan pastadejen også rulles ud med en kagerulle og skæres til med en kniv.
Ideer til lækre saucer til din friske pasta
Hold det helt enkelt og server din hjemmelavede pasta med en klassisk italiensk grøn pesto. Føler du dig mere eventyrlysten så prøv i stedet at lave en nordisk fortolkning af pesto, nemlig denne lækre ramsløgspesto. Du kan også forkæle dig selv med en hjemmelavet bolognese. Prøv denne spaghetti bolognese og tilsæt din egen hjemmelavet spaghetti til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gammeldags havregrynskugler
Alt blandes sammen og trilles til kugler, og rulles i kokosmel. De sættes derefter i køles...
57 Chevy
57 Chevy cocktailPut alle ingredienserne i en shaker halvt fyldt med isterninger. Ryst og...
Rissalat
RissalatDenne opskrift på rissalat er nem at lave, hvis du har en rest ris fra dagen før,...