Video: Dampede muslinger med basilikum
Dampede muslinger med basilikumKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 kg Frisk musling
-
4 stk Hvidløg
-
2 stk Citrongræs
-
2 stk Frisk chili
-
0.5 bdt Frisk basilikum
-
1 tsk Olie
-
1 spsk Fish sauce
-
1.5 deciliter Vand
Dampede muslinger med basilikum
Vask og sorter muslingerne.
De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, SKAL kasseres.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Skær citrongræsstilkene (den hvide del) ud i papirtynde skiver.
Hak chilien fint.
Hak basilikumbladene groft.
Varm olien op til den ryger i en rummelig gryde.
Tilsæt hvidløg, citrongræs og chili.
Tilsæt fishsauce og vand og lad det hele koge ind i ca. to min.
Tilsæt muslingerne og hold retten i konstant bevægelse med en grydeske el. lign.
Damp muslingerne i ca. 3-4 min.
Ryst gryden indimellem og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Tilsæt Legro® basilikumbladene til sidst.
Mange muligheder med dampede muslinger
Mennesker har spist mulinger siden stenalderen. Sikkert fordi de både er nærende og rimelig lette at fange. Derfor bliver det også betegnet som stenalderkost, da det kan spises uden den store forarbejdning.
Der er desuden rigtig mange muligheder, når det kommer til muslinger. Ofte dampes muslinger med hvidvin, men ønsker du ikke at kommer vin i din mad, er der også andre krydderede udgaver, eksempelvis muslinger i kokos- citronsauce.
PS. Grunden til, at du skal kassere lukkede muslinger efter kogning er en sikkerhedsforanstaltning. Det kan være, at muslingen har været død, inden dampningen. Dermed også risiko for, at de er rådne og dermed giftige.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smørhorn
Gæren opløses i den kolde mælk - øvrige ingredienser tilsættes og æltes til ensartet dej.D...
Chokoladetærte
Smelt chokolade og smør over vandbad. Del æggene i hvider og blommer. Pisk sukker, æggeblo...
Yndlingssuppen
Skær porrerne igennem og skyl dem grundigt. Skræl kartofler og gulerod. Skær porrer i tykk...