Video: Nemme pandekager
Nemme pandekagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
150 gram Hvedemel
-
1.5 deciliter Letmælk
-
3 stk Æg
-
4 tsk Sukker
-
2 spsk Smør
-
1 knsp Bordsalt
Nemme pandekager
Kom melet i en skål og pisk mælk, æg og sukker i lidt efter lidt.
Dejen må ikke klumpe, men skal være sejtflydende og glat.
Hvor lang tid du skal piske, kan variere fra dej til dej.
Lad dejen hvile i 20 minutter.
Smelt smørret på en pande og varm panden op.
Skru ned til middel varme og hæld smørret ned i pandekagedejen.
Dette gør det meget nemmere at vende pandekagen, og så sparer du også på fedtstoffet.
Hæld en lille portion dej på panden og drej panden i alle retninger, så dejen fordeles i et tyndt lag.
Når undersiden på pandekagen er blevet gylden, vender du den forsigtigt om med en paletkniv.
Når denne side også er gylden, så skal den færdige pandekage lægges over på en tallerken.
Læg et rent viskestykke over dine færdige pandekager, så de ikke mister varmen.
Velbekomme.
Andre typer af nemme pandekager
Hvis du en dag har lyst til at eksperimentere med ingredienserne i almindelige pandekager, så skal du prøve vores opskrift på pandekager med øl. Øl er med til at gøre desserten dejlig sprød. Du bør også stifte bekendtskab med appelsinpandekager, som smager fantastisk, da appelsinen giver en meget sød smag. Vi tør godt afsløre, at de smager godt sammen med nutella.
Er du mere til madpandekager, så har vi også denne herlige opskrift med spinat og skinke.
Spørgsmål:
hvor meget er ca. 150 gram hvedemel ?
Svar:
Det er det sammen som knap 3 dl.hvedemel.
Der er ca.55 g.hvedemel i 1 dl.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
17/07-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hvorfor skal dejen stå i 20 min. før pandekagerne skal bages ?
Svar:
Det er da heller ikke absolut nødvendigt - men jeg har lagt mærke til at de gange hvor jeg har haft travlt og bagt pandekagerne med det samme - ja så er de første altså ikke blevet så gode, så dejen har åbenbart godt af at stå og "samle" sig i et stykke tid.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
25/06-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan pandekagerne fryses ?
Svar:
Pandekagerne kan sagtens fryses.
Har du en mikrobølgeovn, så giv dem kort tid dér, og de er næsten som nylavede.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
17/04-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllinge Cordon Bleu
Forvarm ovnen til 175°C. Smør et ovnfast fad. Bank kyllingebrysterne til en tykkelse på 0....
Banan vafler med havregryn
Banan vafler med havregrynHavregrynene udblødes i mælken i 10 minutter. Tilsæt vaniljepulv...
Cookies med brun farin - mørk chokolade og hasselnødder
Sådan gør du: Kør blødt smør og sukker luftigt i røremaskine eller håndmixer.Tilsæt æg, va...