Video: Pandekager med øl
Pandekager med ølKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
200 gram Hvedemel
-
1 tsk Sukker
-
1.4 tsk Køkkensalt
-
1.4 tsk Vanilje
-
3 stk Æg
-
4 deciliter Sødmælk
-
3 spsk Mørkt hvidtøl
Tilbehør
-
0 Smør
Pandekager med øl
Tilføj først de flydende ingredienser i en røreskål og pisk det sammen. Tilsæt så derefter, de øvrige ingredienser (smør undtaget) og pisk videre så dejen bliver jævn.
Lad evt. blandingen stå og hvile i en ½ time i køleskab, inden du går i gang med at stege pandekagerne. Kom lidt smør på panden (gerne en slip-let pande), smelt smørret og så er du klar til at stege de lækre pandekager.
Steg den første pandekage til den er gylden på begge sider. Vend pandekagen, når den tager farve i kanten. Steg derefter den næste pandekage i lidt smeltet smør.
Læg dine pandekager i stabler på en tallerken.
Server dem straks mens de er lune - velbekomme!
Tips til dine pandekager med øl
Pandekager med øl giver ekstra sprøde pandekager, da øllet er med til at sikre at kanterne bliver sprøde og knasende. De kan også serveres som dessert pandekager, hvor du eksempelvis kan lave hjemmelavet blåbærmarmelade eller bare drysse med sukker, eller med flydende honning eller sirup. Kun fantasien sætter grænser!
Har du fået lyst til flere pandekager ..?
Hvis der ikke er øl i køleskabet kan du lave disse hjemmelavede majspandekager eller nemme pandekager. Hvis sukkeret udelades kan pandekagerne også sagtens bruges som madpandekager, med fyld. Fyld dem med alle former for kød og grøntsager. Hvis du har nogle til overs kan du også overveje at tage dem med i madparken næste dag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hindbær cheesecake
Sådan laver du en hindbær cheesecake kiksebund:Smelt smørret på lav varme, mens du knuser...
Nem whiskysauce
Det hele piskes sammen i en gryde og gives et opkog. Saucen smages til med salt.
Kanin med hvidvin og rosmarin
Klargør kaninen eller lad slagteren gøre det for dig (skær benene af kaninen, fjern indvol...