Video: Skaldyrssuppe
SkaldyrssuppeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Forret
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
25 gram Smør
-
75 gram Løg
-
3 deciliter Vand
-
6 deciliter Fiskebouillon
-
2 deciliter Halvtør hvidvin
-
1 tsk Paprika
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
1 tsk Bordsalt
-
170 gram Hummerhale
-
100 gram Frosne rejer
-
6 spsk Creme fraiche 18%
Sådan laver du skaldyrssuppe :
Løg svitses i smør i en tykbundet gryde .
Tilsæt hummer eller fiskeboullion, hvidvin, paprika og lade det koge ved svag varme i 20 minutter
Har du skaller fra hummere kan de med fordel koges med. Si suppen og tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op. Tilsæt hummerhaler og rejer og varm suppen igennem, uden at den koger. Smag til. Læg 1 spsk creme fraiche i hver tallerken. Pynt med dildkviste.
Skaldyrsuppe kan laves med alle slags skaldyr eller muslinger. Server skaldyrsuppen med hjemmebagte flutes
Du kan også kaste dig ud i at lave din egen skaldyrsfond, det giver en meget intens suppe.
Spørgsmål:
Når man laver suppe eller mad, hvor der skal vin i er det så passende, at servere det til børn. Sker der noget ved det eller skal man skifte vinen ud med noget andet?? Vh Mette
Svar:
Med mindre at vinen bliver tilsat kort før servering, når alkoholen at fordampe under tilberedningen, og derfor er det kun vinens smag, der er tilbage.
Vinen kan selvfølgelig udelades, men så får retten lidt mindre karakter.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
08/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sqaush med tomat og basilikum
Varm olien, hak løgene og steg dem blanke. Tilsæt hakket squash og tomater skåret i skiv...
Bananpandekage med havregryn
Bananpandekage med havregrynVarm en pande op med smør på og mos imens bananerne godt. Pisk...
Flødekartofler i ovn
Flødekartofler i ovnSkræl kartoflerne og skær dem i 0.5-1 cm tykke skiver. Hak skalot...