Video: Skaldyrsfond
SkaldyrsfondKøkken:
Ingredienser:
Fransk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
5 kg Jomfruhummer skal
-
2 stk Gulerod
-
1 stk Pastinak
-
1 stk Persillerod
-
0.5 stk Sellerirod
-
2 stk Løg
-
4 stk Hvidløgs fed
-
1 bdt Frisk persille
-
5 stk Hvid peberkorn
-
1 stk Laurbærblad
-
1 deciliter Tomatpure
-
1 deciliter Halvtør hvidvin
-
0.5 deciliter Cognac
Skalddyrsfond
Alle grøntsager skrælles og skylles grundigt med koldt vand.
Alt brunes i en stor gryde, til sidst tilsættes tomatpure.
Flamber med cognac.
Fyld på med fiskefond og hvidvin så at det dækker, der kan evt. tilsættes 1 liter brun fond (som giver en god ryg/grund).
Lad alt koge langsomt ca. 1 time, skummes (fjerner fedt og skum).
(her kan man med fordel gemme fedtet til at jævne saucen med).
Sigtes fint og fonden er klar til brug.
Skalddyrsfond giver din fiskesuppe et ekstra dybde i smagen. Ligeledes er det godt til en bisque, fx en rejebisque.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Langtidshævet brød
Langtidshævet brødUdblød gæren i lunken vand og tilsæt salt. Tilsæt melet lidt efter lidt...
Kalvemørbrad i hvidvin
Kalvekødet skæres i tynde skiver á ca. 80 - 100 gram - bank dem så flade som muligt. Læg e...
Jordbær frullato
Blend ingredienserne. Dekorér med snittede mandler og frisk mynte, og server straks.