Video: Hvidvinsdampede muslinger med fløde
Hvidvinsdampede muslinger med flødeKøkken:
Ingredienser:
Fransk
11
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 kg Blåmusling
-
1 stk Porre
-
1 stk Bladselleri
-
1 stk Løg
-
2 stk Gulerod
-
3 deciliter Tør hvidvin
-
2 tsk Korianderfrø
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 kvist Frisk dild
Hvidvinsdampede muslinger med fløde
Vask og sorter muslingerne.
De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækbrættet, SKAL kasseres.
Skær porre, gulerødder, løg og selleri i tynde strimler eller stykker.
Kom urterne i en gryde sammen med hvidvin, koriander, salt og peber og kog i ca 10 minutter.
Tilsæt muslingerne, læg låget på og damp i ca. 10 minutter.
Ryst gryden indimellem og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Læg alle muslingerne i et serveringsfad, sammen med de kogte urter.
Kog den resterende sauce op med fløden og tilsæt hakket dild efter smag.
Hæld suppen over muslingerne og server straks.
Dine hvidvinsdampede muslinger er nu klar til servering - velbekomme!
Muslingerne skal tilberedes, mens de er i live. Derfor skal de være lukkede, inden de dampes, og åbnede efter dampingen. Muslinger åbner sig, fordi lukkemusklen slappes, når de koges, hvilket også er et tegn på, at de har været levende, inden de blev dampet.
Derudover skal de dufte af havvand og ikke af fisk, inden tilberedningen.
Kammuslinger er også en af vores populære retter, når det kommer til skaldyr. Her er en grillet version med dressing.
Du kan også lave gratinerede blåmuslinger, som også smager virkelig godt.
Spørgsmål:
Har nu efter lang tid fået blod på tanden efter at prøve blåmuslinger. Nu er mit eneste spørgsmål blot; Hvordan de små skaldyr spises? Efter at have dampet/kogt dem og de har åbnet sig. Tager man dem så ud af skallen eller hvad er den præcise plan? -Håber på et svar :) På Forhånd tak
Svar:
man spiser muslingen direkte fra skallen , bare hive det op med en gaffel !
mvh
Tomas
opskrifter.dk
24/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farinsauce
Smelt smørret i en middelstor gryde. Tilsæt mel og salt og rør godt.Tilsæt farin og rør go...
Kalkunbryst med svampefyld og courgettesauce
Fyld: Østershatte og champignon hakkes groft. Svampe og løg svitses i smør eller margarine...
Glutenfri æbleskiver
Skil æggehvider og æggeblommer ad i hver sin skål. Kom kærnemælk, æggeblommer, sukker og s...