Video: Osso buco med kartoffelmos
Osso buco med kartoffelmosKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
20
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1500 gram Okseskank
-
2 spsk Margarine
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
2 tsk Paprika
-
2 tsk Løg
-
3 stk Gulerod
-
2 stk Hvidløgs fed
-
5 deciliter Oksebouillon
-
1 dåse Tomat
-
3 stk Laurbærblad
-
2 deciliter Rødvin
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
70 gram Tomatpure
-
2 spsk Jævning
-
1 kg Kartofler
-
2 deciliter Sødmælk
-
1 spsk Usaltet smør
-
1 stk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
Ossobuco med kartoffelmos
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen.
Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde.
De snittede løg og gulerødder svitses på en pande.
Tilsættes så kødet, sammen med de øvrige ingredienser.
Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer.
Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.
Kødet fiskes op med en hulsi og lægges over i et serveringsfad.
Sovsen smages til med fløde og vin og jævnes.
Sovsen hældes igen over kødet.
Kartoflerne skrælles og koges.
Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt.
Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.
Så kan du servere lækker osso bucco. Velbekomme!
Ossobuco er en egnsret fra det nordlige Italien og betyder “knoglens hul”. Og det er ikke tilfældigt. For det er nemlig her marven sidder, og det er afgørende for den gode smag.
I Italien bruges typisk kalveskank, hvor man i Danmark har tradition for at lave ossobuco på okseskank.
Lav en god salat til din ossobuco. Prøv fx broccolisalat med miracle whip. Eller den altid populære spidskålssalat med æble.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Koldskål med hyldeblomst og jordbær
Koldskål med hyldeblomst og jordbærÆggeblommer og sukker piskes godt. Vanillien kommes i....
Saganaki med rejer
Kom halvdelen af olien på en sauterpande. Sauter halvdelen af det finthakkede løg i 1-2 m...
Lammeragout
Skær evt. overflødigt fedt af kødet og skær det ud i store firkanter, ca. 50 g pr. stk. B...