Video: Regnbueis
RegnbueisKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
3 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
100 gram Sukker
-
1 stk Vanillestang
-
0.5 liter Piskefløde 38%
-
200 gram Friske jordbær
-
0.5 deciliter Flormelis
-
90 gram Mørk chokolade
Regnbueis
Start med at pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, så det bliver dejlig kornet. Bagefter kommes kornene fra vaniljestangen i.
I en anden skål pisker du nu fløden, så den bliver til skum. Når det er blevet til skum, blandes det med æggeblommerne, sukkeret og vaniljekornene. Den samlede mængde, du nu har, puttes over i tre forskellige skåle, så det kan få hver sin farve.
Til den røde del starter du med at skære jordbær meget fint ud og blande det med flormelis. Nogle foretrækker at bruge en blænder til at blande de to ting, så det bliver helt fint. Når det er gjort, kommer du det ned i den første skål. Bland det så, så denne skåls masse bliver rød. Kom det herefter i en form med film under. Dæk den til, og sæt den så i køleskabet til afkøling.
Til den brune del af isen starter du med at hakke chokoladen for derefter at smelte det i et vandbad eller i en mikroovn. Når det er smeltet på den ene eller anden måde, skal du lade det køle lidt af, inden du kommer det i skål nummer to. Nu skal du bruge formen med jordbærisen igen - og den behøver vel at mærke ikke at være helt frosset til - for nu skal du hælde chokoladedelen hen over jordbærdelen i formen. Lad den køle, inden du kommer den sidste skål henover de to første lag.
Den sidste skål er vanilje, og det har du allerede klaret fra start af pga. vaniljekornene. Så når den røde og brune del er nogenlunde koldt og frossen, kommer du den sidste skål henover dem. Herfra skal isen fryse i 6-8 timer, før den er klar. Afdækket vel at mærke.
Nu er din regnbueis færdig. Flot klaret - og velbekomme!
Tips til din regnbueis
Til så lækker en klassisk is bør man næsten have noget tilbehør til - eksempelvis i form af chokoladesauce Guanaja, frugter og bær, eller guf. Eller alle sammen blandet sammen naturligvis. Se vores opskrift for hjemmelavet guf.
Du kan også lave den frække ved at spise din regnbueis sammen med en siciliansk chokoladekage. Tænderne løber allerede i vand.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pommes Røsti
Sådan laver du pommes røstiKartoflerne rives på den grove side af rivejernet. Når de er re...
Grøntsagsfrittata
Skyl squashene og skær enderne af. Skær dem i små skiver og dernæst i tynde strimler. Pil...
Krydrede thairejer med chili og hvidløg
Opvarm halvdelen af olien i en wok over høj varme. Tilsæt revet kål og 1/4 af vandet og ly...