Video: Havtornsmarmelade
HavtornsmarmeladeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
200 gram Havtorn
-
150.2 gram Æbler
-
100.2 Sukker
-
1 tsk Vanillesukker
-
1 deciliter Vand
Havtorn marmelade
Start med at skyl dine frugter.
Skræl først æblerne, og sørg for, at der ikke er nogle rester af kernehuset.
Herefter skæres de i små stykker.
Herefter pilles grenene af havtornene.
Hæld dem over i en gryde, og blend dem evt. først.
Og ellers hældes æblerne også i sammen med vanillesukkeret og sukker.
Put vand i gryden, og få det til at koge.
Lad det nu simre i omkring 15 minutter - måske mere - til frugterne er helt smeltet ind i massen.
Alt afhængigt af, hvor fin eller klumpet man ønsker sin marmelade, kan man bruge blenderen igen.
Den er nu færdig, og kan hældes på et glas.
Velbekomme!
Flere lækre marmelader
Har du prøvet vores hjemmelavede blåbærmarmelade? Eller en frisk jordbærmarmelade? Uanset hvilken du vælger, vil vi i forlængelse af dit marmeladevalg varmt anbefale dig at prøve vores havregrynskugler med abrikosmarmelade af. Du kan evt. lave det med én af de andre marmelader, som vi har gennemgået. Jummi, siger vi bare!
Vidste du at...
Havtorn er en vildtvoksende frugtbusk. Hen af efteråret finder du bær på størrelse med solbær og ribs, der varierer i farven lys gul til mørk orange. Havtorn er fyldt med vitaminer og antioxidanter. Faktisk indeholder et enkelt havtornbær mere C-vitamin end en hel appelsin. Havtorn er i sæson fra august til oktober og du kan nemt selv plukke havtorn, da buskene vokser i hele landet. Udover den skønne havtornmarmelade kan du også bruge bærerne til en havtornsirup eller havtornsnaps.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Valnøddestænger
Valnøddekernerne hakkes fint, evt. i blender. Smør og flormelis røres godt. Æggehvider, va...
Bønnesalat med bacon og asparges
Bønnesalat med baconBlancher broccoli, asparges og bønner i 4 minutter. Lad det afkøle. Ri...
Limekløfter med citronmelisse
Anvendes til at dekorere tærter og desserter men ser også fin ud på patéer og retter med f...