Køkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
14
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
0.5 stk Frisk rødkål
-
50 gram Smør
-
5 deciliter Tranebærsaft
-
2 deciliter Rødvin
-
1 deciliter Balsamico
-
0.5 deciliter Sukker
-
0.5 stk Appelsin
-
1 stk Kanelstang
-
1 stk hel and
-
10 stk Sveske
-
1 stk Æbler
-
2 deciliter Tranebærsaft
-
2 deciliter Rødvin
-
16 stk Sveske
Hak rødkålen fint. Smelt smørret i en stor gryde over medium varme.
Svits det hakkede rødkål i 2 min. Tilsæt bærsaft, rødvin, balsamico, sukker, appelsinskiver og kanelstang.
Lad det simre til kålen er mør og næsten al væden er fordampet, ca. 1 time. Fjern appelsinskiverne. Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 225°C.
Placér anden på en rist i en bradepande. Skær æblet i både og put bådene samt halvdelen af sveskerne ind i anden som fyld.
Krydr anden med salt og peber. Steg anden i 25 min. på denne temperatur.
Skru herefter ovntemperaturen ned til 175°C og steg anden i yderligere 1 time og et kvarter.
Imens hældes resten af bærsaften samt de resterende svesker i en gryde.
Kog det over medium varme, til sveskerne har absorberet næsten al væden, ca. 10 min.
Dæk anden med folie og læg den på et fad. Hæld fedtet (eller kun noget af fedtet) fra andens stegning i en gryde sammen med vinen.
Bring det i kog og hæld det sammen med de kogte svesker og lad saucen simre i ca. 5 min.
Skær anden ud og server den på et fad. Som tilbehør serveres sveskesauce og rødkål.
Spørgsmål:
Jeg har som barn fået halve æbler med ribsgele i. Som jeg ser det er æblerne måske kogt i en sukkerlage. Kan du hjælpe mig med en opskrift på det. På forhånd tak. Lone
Svar:
Du koger en sukkerlage med ca.1 l.vand og 5 dl.sukker.
Så skræller du de æbler du skal bruge, skærer dem halvt over og fjerner kernehuset - men lad dem ikke ligge for længe, så bliver de brune.
Så lægger du æblerne ned i den kogende sukkerlage med en hulske, og holder øje med dem mens de koger, de skal have ca.10 min. - det afhænger af hvilke æbler du bruger.Hvis de koger for længe bliver det til mos. Du skal kun koge et lag ad gangen, og du kan sagtens koge æblerne i god tid før middagen, og så opbevare dem i lagen i køleskabet.
mvh
Dorthe
Opskrifter.dk
23/12-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Skal æble være sødt eller syrt? Hvis anden er 3 kg hvor, lang tid skal den så være i ovnen?
Svar:
Brug madæbler ( syrlige)
Brug stegethermometer til 70 grader. det giver det bedste resultat.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
23/11-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Havregryn Pandekager
I en mellemstor skål, bland havre med mælk. Lad stå 5 minutter. Tilsæt æg og olie, hvore...
Gryderet med grønne bønner, kartofler og squash
Sådan laver du gryderet med grønne bønner, kartofler og squashOpvarm olien ved middelhøj v...
Pasta alla gricia
Kog pastaen al dente, og steg pancettaen, der er skåret i små tern. Vend den kogte pasta...