Video: Svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pastaKøkken:
Ingredienser:
Andet
13
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
500 gram Wienerpølse
-
2 stk Løg
-
1 fed Hvidløg
-
1.1 spsk Paprika
-
1 dåse Koncentreret tomatpure
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
0.5 deciliter Sødmælk
-
1 spsk Smør
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 knsp Peber
-
0.5 tsk Sukker
-
1 bdt Basilikum
-
400 gram Pasta
Svensk pølseret med pasta - et moderne twist på en klassiker
Start med at snitte løg og hvidløg i fine tern. Skær wienerpølserne i skiver af ca. 1 cm. tykkelse. Stil til side.
Sæt pastavandet over, og husk at tilføje et godt nip salt.
Smelt nu smør i en stor gryde ved middelvarme. Tilsæt derefter løg og hvidløg og sauter i ca. 5
minutter. Skru op for varmen og svits paprikaen i 1-2 minutter. Den høje varme frigiver paprikaens aroma, og er grundstenen i den svenske pølseret med pasta.
Tilføj tomatpure og steg videre i et par minutter. Man skal altid huske at stege tomatpure, fordi det booster tomaternes sødme, og giver dybde til den endelige ret.
Kom pølserne på panden og steg i ca. 5 minutter. Når pølserne er gennemstegte og har fået en let stegeskorpe tilsættes fløde og mælk. Kog det kort op og reducer varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
Mens den svenske pølseret simrer, koges pasta efter anvisning på pakken. Vi har brugt farfalle (sommerfuglepasta) i opskriften, men du kan sagtens bruge din egen favoritpasta.
Når pastaen er al dente hældes vandet fra, og pastaen vendes i saucen.
Hvis det skal være lidt italiensk inspireret, så drys nogle friske basilikumsblade og tørret oregano på den svenske pølseret med pasta før servering. Velbekomme.
Svensk pølseret med pasta eller kartofler?
Her i opskriften giver pastaen den svenske pølseret et friskt pust. Den originale version er dog med kartofler, hvilket selvfølgelig også klæder retten rigtig godt, som i denne klassiske version. Du kan dog også sagtens servere pølseretten med ris eller fx squashpasta, hvis der skal sniges lidt grønsager ind i retten.
Mod på mere mormormad
Rigtig dansk husmandskost kan noget helt særligt, så her følger et par bud på vores favoritter, såsom hjemmelavet æbleflæsk. En ret der desværre ofte bliver forbigået til fordel for dens fætter med persillesoves, men som dog smager fantastisk. Eller hvad med en god omgang skipperlabskovs, præcis som mormor lavede den. Vi skal heller ikke glemme desserten, og hvad bringer mere glæde end en friskbagt æblekage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rødgrød med kirsebær
Skyl ribsene og nip dem. Kirsebærerne skylles og udstenes. Det er bedst ikke at skylle hin...
Blåbærbagte æbler
Tænd ovnen på 175 grader.Halver æblerne, fjern kernehuset, og læg æblerne i et ovnfast fad...
Ovnbagt æggekage med hakket kød
Pisk æggene løst med en gaffel og rør dem i kødet med en håndmixer sammen med mælken.Når æ...