Video: Skipperlabskovs
SkipperlabskovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Kalvebov
-
1.1 kg Kartofler
-
2.3 stk Løg
-
4.5 stk Laurbærblad
-
0 Frisk purløg
Pynt
-
0 Smør
Skipperlabskovs
Skær kalvebov eller andet kalvekød i 2 x 2 cm terninger.
Kom nu kødet i en gryde og dæk det med koldt vand.
Kødet skal have et opkog, hvorefter vandet hældes fra og kødet kommes tilbage i gryden.
Skær nu kartofler og løg i små tern.
Ternene skal ned til kødet sammen med laurbærblade og peberkorn.
Hæld vand ved, så indholdet i gryden knap er dækket.
Retten skal simre ved lav varme i 1-2 timer eller til når kødet er mørt.
Rør det hele godt sammen og smag til med salt.
Drys med purløg og persille efter smag.
Din klassiske skipperlabskovs er nu klar til servering - velbekomme!
Historien bag Skipperlabskovs
Skipperlabskovs er en rigtig "mormorret" og husmandskost, der har sin oprindelse i Nordtyskland og spist af sømænd - når man ser på ingredienserne, kan man godt forstå, hvorfor dette var en nem ret at tilberede for sømændene. Den traditionelle opskrift udspringer fra betegnelsen af kogt kød, der er skåret i terninger serveret med stegte løg, kartofler og overhældt med en sovs.
I Nordtyskland er retten gået over til at være en kulinarisk oplevelse, der serveres på mange forskellige restauranter med små variationer til opskriften og tilbehøret - fx findes retten oftest med sild i Hamburg området grundet sømandstraditionerne.
Tilbehør
I Danmark bliver retten oftest serveret med syltede rødbeder, nogle kolde smørklatter og et godt stykke rugbrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Honningmelon med basilikum- og myntegranita
Bland sukker, hakket mynte, hakket basilikum og revet limeskal sammen i en middelstor skål...
Farmors leverpostej
Lever, spæk og ansjoser hakkes groft Løgene hakkes fint Det hele blandes i en skål Boul...
Græsk farsbrød
Græsk farsbrødFørst starter du med at forvarme ovnen til 200 grader.Derefter piller du løg...