Video: Æbleflæsk
ÆbleflæskKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Flæsk
-
2 stk Løg
-
0.75 kg Æbler
-
1 spsk Brun farin
-
0.5 bdt Frisk persille
-
2 spsk Olie
Æbleflæsk
Husk at bruge stegeflæsk til æbleflæsk!
Steg flæsket på begge sider på en pande (kan gøres i ovn) til det er sprødt og gyldent.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Skræl æblerne og skær kernehuset væk. Skær dem ud i tynde både. Skær kernehuset væk.
Tag flæsket af panden og læg det på fedtsugende papir. Brun løgene i lidt fedtet fra panden og drys med lidt salt.
På en anden pande steges æblerne gyldne ved ikke for kraftig varme - også i lidt af stegefedtet. Det er vigtigt, de ikke bliver til mos.
Æblerne smages til med sukker (brun farin), salt og peber, lad det simre ind.
Det hele anrettes på et varmt fad og drysses med friskhakket persille. Serveres med rugbrød og toppes evt. med bacon.
Din æbleflæsk er nu færdig - velbekomme!
Skab et lækkert afbalanceret måltid med et sundt twist
Ønsker du at skabe en lidt mere sund balance i dit måltid, kan du fx vælge at servere med kogte eller stegne gulerødder og ristet kernerugbrød til.
Prøv også nogle af vore andre lækre retter
Er du vild med æbleflæsk, kan vi anbefale at lade dig inspirere af nogle af vore andre lækre retter i samme kategori. Prøv fx vores flæskesteg eller stegt flæsk med persillesovs.
Spørgsmål:
Hejsa Kok Hvis jeg erstatter flæsk med bacontern og baconskiver, hvor meget skal jeg så bruge? Kan jeg ikke bruge æblebåde MED skræl? Jeg/vi i familien, synes der er mere bid i når der er skræl på, faktisk i de fleste retter med æbler :0) Mange hilsner Sus
Svar:
Hej Sus, du skal bare bruge 15 tykke skiver bacon, så har du mængden , så kan du evt. skære det i tern bagefter.
Du kan sagens bruge æbler med skræl på , det er helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
07/01-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Hvor lang tid skal æblerne Stege, koge
Svar:
Hej , det er nok du vender dem på panden ganske hurtigt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
06/09-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
har du et forslag til en måde at servere æbleskiver på uden for sæssonen! endten som en slags forret eller en lun ting sammen med kød måske? MVH ann-britt
Svar:
Vi danskere forbinder æbleskiver med de runde stegte "dejklatter", som intet har at gøre med æbler. I gamle dage var det skiver af æbler, som blev vendt i dej, og derefter stegt på en pande - deraf navnet æbleskiver.
Men tænker du på rigtige æbker, som bliver skåret i skiver og stegt ? Så kan du bruge stegte æbler sammen med mange forskellige retter - det er specielt godt sammen med kød som er lidt fedt; f.eks. flæsk og stegt ål.
se f.eks. denne opskrift:
Æbleflæsk
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
20/08-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Limemarinerede jordbær
Sukker, vand,lime og citronsaft koges ind. Jordbær renses, blandes i den afkølede marin...
Ovnbagte gulerødder med feta
Skær gulerødderne i skæve skiver og bag dem i olie, laurbærblade og salt i et ovnfast fad...
Tortilla pandekager
Tortilla pandekagerKom hvedemel, bagepulver, salt og olie i en skål og bland det hele samm...