Video: Æbleflæsk
ÆbleflæskKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Flæsk
-
2 stk Løg
-
0.75 kg Æbler
-
1 spsk Brun farin
-
0.5 bdt Frisk persille
-
2 spsk Olie
Æbleflæsk
Husk at bruge stegeflæsk til retten.
Skær flæsket i skiver
Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk og skær dem ud i tynde både
Start nu med at stege flæsket på begge sider til det er sprødt og gyldent.
Tag så flæsket af panden og læg det på fedtsugende papir.
Brun nu løgene i fedtet fra panden og drys med lidt salt.
Brug så en anden pande til at stege æblerne gyldne, ved ikke for kraftig varme med lidt af stegefedtet.
Hold godt øje, det er vigtigt at æblerne ikke bliver til mos.
Æblerne smages til med brun farin, salt og peber, hvor efter det skal simre ind.
Anret nu din æbleflæsk på et varmt fad og drys med friskhakket persille.
Serveres med rugbrød og kan toppes med bacon.
Din æbleflæsk er nu færdig - velbekomme!
Skab et lækkert afbalanceret måltid med et sundt twist
Ønsker du at skabe en lidt mere sund balance i dit måltid, kan du fx vælge at servere med kogte eller stegte gulerødder og ristet kernerugbrød til, eller tilberede dit flæsk i ovnen.
Prøv også nogle af vore andre lækre retter
Er du vild med æbleflæsk, kan vi anbefale at lade dig inspirere af nogle af vore andre lækre retter i samme kategori. Prøv fx vores flæskesteg eller stegt flæsk med persillesovs.
Spørgsmål:
Hejsa Kok Hvis jeg erstatter flæsk med bacontern og baconskiver, hvor meget skal jeg så bruge? Kan jeg ikke bruge æblebåde MED skræl? Jeg/vi i familien, synes der er mere bid i når der er skræl på, faktisk i de fleste retter med æbler :0) Mange hilsner Sus
Svar:
Hej Sus, du skal bare bruge 15 tykke skiver bacon, så har du mængden , så kan du evt. skære det i tern bagefter.
Du kan sagens bruge æbler med skræl på , det er helt ok
Mvh Tomas
opskrifter.dk
07/01-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Hvor lang tid skal æblerne Stege, koge
Svar:
Hej , det er nok du vender dem på panden ganske hurtigt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
06/09-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
har du et forslag til en måde at servere æbleskiver på uden for sæssonen! endten som en slags forret eller en lun ting sammen med kød måske? MVH ann-britt
Svar:
Vi danskere forbinder æbleskiver med de runde stegte "dejklatter", som intet har at gøre med æbler. I gamle dage var det skiver af æbler, som blev vendt i dej, og derefter stegt på en pande - deraf navnet æbleskiver.
Men tænker du på rigtige æbker, som bliver skåret i skiver og stegt ? Så kan du bruge stegte æbler sammen med mange forskellige retter - det er specielt godt sammen med kød som er lidt fedt; f.eks. flæsk og stegt ål.
se f.eks. denne opskrift:
Æbleflæsk
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
20/08-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Oksekød i fad
Smelt smørret i en gryde og tilsæt løg. Lad det simre indtil løgene er gyldne.Rens og skær...
Kyllingeschnitzel med tagliatelle og pesto
Bland citron, basilikum og hvidløg, og kapers.Pensl kødet med olivenolie. Grill schnitzler...
Klatkager
KlatkagerKlatkager laves af kold risengrød. Så derfor starter du med at lave en alminde...