Video: Nem svensk pølseret
Nem svensk pølseretKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
9
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 stk Løg
-
1 kg Kartofler
-
1 spsk Olie
-
2 spsk Tomatpure
-
2 deciliter Letmælk
-
1 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Peber
-
600 gram Wienerpølse
-
2 spsk Frisk purløg
Sådan laver du svensk pølseret
Løgene pilles og skæres i halve ringe, kartoflerne skrælles og skæres i terninger.
I en gryde varmes olien op, og svits løgene heri.
Kartofler, tomatpure og mælk hældes ved, og der krydres med salt og peber.
Det hele bringes i kog ved jævn varme.
Skær pølserne i små stykker og kommes ved efter 15 minutters kogning.
Lad retten koge tykt og smag til med tomatpure, salt og peber.
Drys frisk klippet purløg over retten.
Svensk eller dansk pølseret?
På trods af navnet, så har svensk pølseret ikke nogen egentlig forbindelse til vores svenske broderland. En velkendt forklaring på navnet er, at danske spejdere har opfundet denne ret under hyppige lejrture til Sydsverige. Vist er det dog, at det er en rigtig spejderret, og at den er så god, at den har fundet en plads i mange kantiner og børnefamilier rundt omkring i landet. Det er da også en ret, som det er let at forelske sig i.
Lyst til flere simreretter?
En fin simreret er skipperlabskovs. Den er skøn på en råkold efters- eller vinterdag. Vi har mange flere opskrifter på gryderetter, der kan stå og simre på komfuret. Se dem alle her.
Spørgsmål:
Jeg tror at det er lidt det samme som de øvrige spg. men 2 dl mælk til et kg. kartofler, skal der virkelig ikke mere væske til?? Jeg havde regnet med mindst det dobbelte og evt. et lille skvæt fløde.
Svar:
Hej Henrik, det er som udgangspunkt "vejledende" med de fleste opskrifter, hvis kartofelsorten du bruger er lidt tør, så ja det tror jeg også, der må man lige føle sig lidt frem
Mvh Tomas
opskrifter.dk
29/09-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg står midt i retten nu, og den har kogt i de 15 min og har smidt pølserne i, men kartoflerne er ligeså hårde som var de lige blevet skrællet.. næste gang tror jeg at jeg vil koge dem først
Svar:
Hej , det er nok bedst at sikre sig at kartoflerne er møre før man kommer pølsen i, det har du ret i
Mvh Tomas
opskrifter.dk
21/08-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vi er enige om at kartoflerne skal koges først ik ?
Svar:
nej, det skal de ikke, følg blot opskriften, den er korrekt nok.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
08/01-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hur gör man korvstroganoff ?
Svar:
400 gr falukorv
2 st gul lök(ar)
3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk persilja, finhackad
Skär korven i strimlor. Hacka löken och bryn i smöret. Låt korven bryna med en stund. Tillsätt tomatpurén och rör om. Späd med grädden. Koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med ris eller pasta
mvh
Tomas
recept.se
09/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hindbærbradepandekage
Hindbærbradepandekage Rør sukker og smør godt sammen og rør derefter æggene i et ad g...
Kolibri kage
Forvarm ovnen til 175°C. Smør to kageforme og drys dem med lidt mel.Si mel, bagepulver og...
Pasta Blanca
Pastaen lægges i det kogende vand og tilberedes al dente efter pakkens anvisning.Olie varm...