Video: Kirsebærsovs
KirsebærsovsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
400 gram Kirsebær
-
1 Sukker
-
1 Vand
-
1.1 Portvin
-
1.2 stk Citron
-
1.2 stk Vanillestang
-
1 spsk Majsstivelse
Kirsebærsovs
Sørg for at dine friske eller frosne kirsebær er uden sten, inden du begynder på opskriften.
Find en gryde frem og tilføj vand, sukker, portvin og saften fra den halve citron.
Når blandingen koger, så skal du tilsætte vaniljekornene fra den halve vaniljestang og lade indholdet i gryden småsimre i 5-6 minutter.
Du kan smage til og justere undervejs, hvis du synes, at der skal mere eller mindre portvin i din kirsebærsovs.
Kom kirsebærene i gryden og lad dem simre med i 4-5 minutter.
Imens opløses majsmel i lidt kold vand- kom denne jævningen i gryden lidt ad gangen, så du får den rette cremede konsistens.
Servér din kirsebærsovs med det samme eller hæld den på et skoldet glas, hvis den skal anvendes dagen efter.
Velbekomme!
Holdbarhed
Din hjemmelavede kirsebærsovs kan holde sig i op til tre dage i køleskabet. Hvis du har brug for at være meget på forkant, så kan den faktisk også fryses - bare husk at komme den i en frysepose i stedet for i et glas.
Serveres til...
Kirsebærsovs er nærmest ligmed risalamande, men det smager faktisk også rigtig godt oven på et par kugler vaniljeis, en citronfromage eller den klassiske pavlova, der er en marengsbaseret dessertkage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Drømmemuffins
Rør smør og sukker godt sammen. Rør 1 æg i ad gangen, og tilsæt essens og mel. Derefter...
Tærte med laks, spinat og feta
Smør et tærtefad med smør eller olie, og tryk tærtedejen ud i det. Skær evt. overskydende...
Islagkage
Islagkage Marengsbund Springformens bund beklædes med bagepapir. Ringen sættes fast for...