Video: Andebryst med solbær- og chokoladesauce
Andebryst med solbær- og chokoladesauceKøkken:
Ingredienser:
Fransk
19
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 stk Berberieandebryst
-
20 gram Usaltet smør
-
4 stk Rosmarinkviste
-
0.5 tsk Groft salt
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
225 ml Andebouillon
-
50 gram Frosne solbær
-
2 tsk Maizena
-
25 gram Mørk chokolade
-
0.25 tsk Groft salt
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
1 spsk Evt. kulør
-
1 kg Skrællede bagekartofler
-
400 gram Hakket selleri
-
200 gram Persillerod
-
1 deciliter Bredbladet persille
-
1 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 tsk Groft salt
-
1 tsk Friskkværnet peber
Andebryst med solbær- og chokoladesauce
Andebrysterne snittes på skindsiden.
Smelt lidt smør på en god pande og steg dem, først med skindsiden nedad.
Steg ved jævn varme, så vil fedtet langsomt smelte af brysterne.
De skal have i alt ca. 15 min. alt efter tykkelse.
Krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin.
Lad dem hvile tildækket indtil servering.
Solbærchokoladesauce:
Hæld det meste af andefedtet fra panden og kog den af med andebouillon. Tilsæt efter ca. 2 min. bær og saucejævner.
Tag panden af varmen og rør det hakkede chokolade i saucen.
Smag til med salt og peber.
Rodfrugtmos:
Snit de skrællede kartofler og rodfrugter i ensartede tern og kog dem meget møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en stegegaffel eller en gammeldags kartoffelmoser.
Tilsæt cremefraiche, persille, salt og peber.
Pisk mosen grundigt igennem.
Andebrysterne skæres i tynde skrå skiver og serveres med den varme sauce og rodfrugtmosen.
God appetit!
Vin - Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles Vignes - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Domaine Tourbillon, Rhône, Frankrig, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 199,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeDomaine Tourbillon Gigondas Vieilles VignesGigondas er kendt for sin næringsfattige, stenede lerjord, der er noget nær perfekt for Grenache-druen og dens følgesvende.Domaine Tourbillon... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Andebryst med solbær- og chokoladesauce
Tip: En let salat af fx rucola og appelsinskiver er velegnet som tilbehør til dit andebryst med solbær og chokoladesauce.
De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl.
Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med creme fraiche og masser af persille.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stegt kylling med agurkesalat
Rens de to kyllinger godt og gnid dem med salt, peber. Fyld dem med smør og masser af pers...
Bacon- og kartoffelquiche
Dej: Bland hvedemel med salt. Fordel smør i små stykker og ælt det godt sammen med melblan...
Oksemørbrad fyldt med svampe
Mørbraden skæres i 200 grams-stykker. Fyld: Løg, hvidløg, østerhatte, salt og peber svitse...