Video: Ris à la mande med kirsebærsauce
Ris à la mande med kirsebærsauceKøkken:
Ingredienser:
Fransk
11
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 liter Sødmælk
-
7 spsk Sukker
-
2 deciliter Grødris
-
1 stk Vanillestang
-
1 deciliter Mandler
-
2.1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 stk Citron
-
500 gram Kirsebær
-
2 deciliter Sukker
-
1 spsk Majsmel
-
1 spsk Vand
Ris à la mande med kirsebærsauce
Bland mælk, 2/3 af sukkeret og risengryn i en gryde.
Skrab derefter vaniljekornene fra stangen ned i gryden og læg selve stangen med også.
Bring dernæst grøden i kog og lad den simre i ca. 40 min. (rør jævnligt).
Fjern vaniljestangen.
Hak mandlerne groft og tilsæt dem til grøden.
Hæld grøden i en stor skål og sæt skålen til afkøling i køleskabet.
Pisk fløden og resten af sukkeret sammen i en lille skål.
Derefter vend flødeskummet sammen med den afkølede risengrød og lad det stå koldt i ca. 2 timer.
Sauce:
Skær citronerne i kvarte.
Læg citron, kirsebær og sukker i en gryde og varm saucen i ca. 5 min.
Lav en jævning af majsmel og vand og tilsæt den.
Bring saucen i kog under konstant omrøring.
Fjern citronbådene.
Servér ris à la manden i små skåle eller dessertglas.
Hæld lidt kirsebærsauce over hver portion.
Din ris à la mande er nu klar til at blive serveret, velbekomme!
Vin - Portvin Quinta Infantado LBV ½ Late Bottled Vintage - Stk. pris v/3 flasker
Vinhus:Quinta do Infantado, Portugal, Type: Hedvin Normal stk. pris v/køb af 3 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Portvin Quinta Infantado LBV -Late Bottled VintageQuinta Infantado Late Bottle Vintage 2011 - en superlækker portvin, der som årgang 2009 har fået flotte 92 poin... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Hej Opskrift.dk Kan jeg plukke kirsebær nu, fryse dem ned og så bruge til jul til kirsebærsauce?? Mvh Lene
Svar:
Hej Lene det er helt ok , det bedste er nok at fjerne stenene inden du fryser.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/07-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg foretrækker at lave ris á la mande uden husblas. Jeg har dog hørt, at hvis man skal transportere ris á la mande, så skal den tilsættes husblas i modsatte fald vil transporten gøre at den bliver helt tynd og sjasket. Alternativet er jo selvfølgelig, at jeg laver den på stedet (kom hver med en ret frokost). Der er så bare det problem, at så kand en ikke nå at trække tilstrækkelig lang tid nok. Hvad er erfaring? Med venlig hilsen Helle Christensen
Svar:
Jeg har ingen erfaring med at bruge husblas i risengrød, heller ikke når jeg har skullet transportere den.
Jeg ville lave grøden, og først piske fløden på stedet og vende alle tingene sammen dér.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
28/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man godt lave denne dessert dagen før ? Må man godt tilsætte flødeskummet samme dag eller dagen efter ? Mange tak for altid at få et godt råd fra dig.
Svar:
Det er helt klart det nemmeste at forberede desserten dagen før, ved at koge grøden, og stille den i køleskabet.
Du kan også tilberede saucen dagen før, men
flødeskum vil jeg foretrække at blande i samme dag.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
30/10-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italiensk panna cotta
Fremgangsmåde: Italiensk panna cotta. Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde med van...
Laksetærte med spinat
Fyld:1 æget lille skvæt skummetmælksalt og peber40 g røget laks125 g spinat Æg, mælk, sal...
Fyldte peberfrugter med ris
Fyldte peberfugter med risHæld risene i en gryde med dobbelt så meget vand, tilsæt salt og...