Video: Oliventapenade
OliventapenadeKøkken:
Ingredienser:
Græsk
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk Citron
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1.2 deciliter Olivenolie
-
4.6 stk Saltede ansjoser
-
400 gram Sorte oliven
-
50 gram Kapers
Oliventapenade
Skær skallen af citronen og pres saften af den.
Blend hvidløg med citronskal og -saft.
Tilsæt olivenolie og blend til en fin puré.
Kom ansjoser, oliven og kapers i blenderen og blend det hele godt sammen.
Smag til med salt.
Enjoy!
Oliventapenade
Dette er en grundopskrift til mange former for sammensatte tapenader.
Man kan skifte oliven ud med soltørrede tomater, syltet artiskok, syltet hvidløg, bagt rød peber, svampe, løg, saltet citron osv.
Man vil oftest bruge citron, kapers og hvidløg som base og tilsætte et syltet/saltet produkt.
Tapenader kan bruges som dip eller spread, og tapenaden kan vendes i brøddej eller smøres på fisk og kød, før det tilberedes.
I denne opskrift har vi brugt en blender, men nogle holder på, at brug af kniv giver en endnu bedre oliventapenade. I så fald skal ingredienserne hakkes meget, meget fint.
Her på siden kan du også finde en opskrift på en nem oliventapanade, hvori færre ingredienser indgår.
Brug fx din oliventapenade som en dip til dine focaccia.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gulerodsboller
Sådan laver du gulerodsboller Riv gulerødderne groft. Opløs gæren i lunkent vand.Alle ingr...
Sprøde donuts
Drys gæren over varmt vand og lad det stå i 5 min. eller indtil det begynder at skumme.Bla...
M&M småkager
M&M småkagerForvarm ovnen til 190°C. Smelt margarinen og rør den sammen med farin, suk...