Vegetarisk Bagværk Snacks & Tilbehør Vegansk mad
Nutrition facts: 308 calories 31.075 carb 36.41775 fat 4.925 fiber 12.65 protein 4.626275 fat 0.375 sugar

Video: Focaccia

Focaccia

Focaccia

Focaccia
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Ingredienser:

Italiensk

8


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

3 timer 0 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

20 minutter

Bedøm denne opskrift
Rated 4 / 5 based on 1 customer reviews
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Tips & tricks

Opbevaring af focaccia

Selvom brødet er bedst lige ud af ovnen, så smager det stadigvæk godt hvis opbevaret korrekt, og det kan holde sig i en papirspose i 1-2 dage på køkkenbordet.


Et endnu bedre resultat får du, hvis du straks fryser brødet ned efter det er afkølet. Når det så bliver tid til, at det skal spises, så lad det tø i ca. 30 minutter på køkkenbordet. Stænk et par dråber vand på toppen af brødet. Dampen skaber nemlig en dejlig sprød skorpe igen under bagning. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10 minutter, så brødet smager og dufter som friskbagt.


Frisk på flere brødopskrifter?

De fleste kan blive enige om, at der næsten er intet der slår duften af hjemmebag. Så hvad med at prøve kræfter med et grydebrød? Gryden skaber nemlig den sprødeste skorpe og luftigste krumme, præcis som hos professionelle bagerier.


Vi kan også varmt anbefale et godt gammeldags hjemmelavet franskbrød til morgenbordet. Og mangler der lidt til den søde tand, så spreder dette bananbrød altid glæde blandt børn og voksne.

Kokkens svar
Focaccia

Spørgsmål:

Hej kære opskrifter. Jeg har bagt de dejlige foccaccia, men da min x.mand (som jeg deler brød med) ikke kan lide hvidløg, brugte jeg løgpulver istedet, ligesom jeg brugte tørrede krydderier (dog frisk purløg). I går bagte jeg så dejen som et helt brød istedet. Det er en meget lækker dej synes jeg, men jeg bryder mig ikke ret meget om rosmarin som krydderi. Jeg synes det smager som mug*SS* Kunne i måske give mig en ide til hvilket krydderi jeg kunne bruge istedet? Jeg ved når man bruger tørrede krydderier, så skal man tage mindre af dem hvilket jeg også har gjort, men rosmarin er meget gennemtrængende. Yderligere vil jeg gerne spørge om man kunne bruge rå meget finthakket løg istedet for hvidløg? Ville blive meget glad for et svar. Jeg bruger jeres side rigtigt meget og anbefaler jer til venner og kursister.



Svar:
Det er da rart at høre, at du kan bruge vores opskrifter :-)
Du kan sagtens bage brødet uden rosmarin, og så nøjes med de andre krydderurter.
Finthakket løg kan også bruges, men det giver en helt anden smag end hvidløg. Jeg tror at du skal bage brødet uden løg når der er purløg i dejen. Hvis du bruger frisk timian, får du en bedre smag efter min mening, og det samme gælder for rosmarin, den synes jeg ikke om når den er tørret.
Hvis du bager brødet som boller, kan du prøve dig frem med mindre portioner.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

10/04-2007 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Rugbrød med surdej og øl

Vegetar
Fedtfattig mad

Rugbrød med surdej og ølStart med at røre de første 330 milliliter pilsnerøl, yoghurt og s...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 3808
Opskrift

Kaffemuffins med valnødder

Vegetar

Pisk smør, sukker og vanilje luftigt og pisk æggene i ét af gangen. Bland valnøddekerner,...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 2317
Opskrift

Pizza med tunfyld

Proteinrig mad
Fiskeretter

Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt det meste mel, og ælt dej...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 10442

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag