Video: Stegt andebryst
Stegt andebrystKøkken:
Ingredienser:
Dansk
3
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 stk Andebryst
-
1 fingerspids Salt
-
1 knsp Friskkværnet peber
Sådan laver du stegt andebryst
Start med at duppe andebrystet med et stykke køkkenrulle så det meste af det overskydende væske er fjernet.
Fjern derefter de værste sener på kødsiden med en skarp kniv og rids fedtet i tern uden at skære helt ned til kødet.
Gnid fedtlaget grundigt med salt og krydr med lidt friskværnet peber.
Læg andebrystet på en kold pande med fedtsiden nedad og tænd derefter for blusset på mellem- til høj varme.
Steg andebrystet på fedtsiden i 10 minutter før du vender det og steger brystsiden i 8-10 minutter på mellem varme.
Hvis du gerne vil have dit andebryst rosa, så steg det ikke mere end 8 minutter.
Hvis du foretrækker det gennemstegt kan du stege det op til 12 minutter.
Det afhænger af tykkelsen på andebrystet.
Når andebrystet er færdigstegt, så lad kødet trække utildækket på et skærebræt i minimum 10 minutter.
Skær det derefter ud i fine skiver (omkring 1/2 til 1 cm) med en skarp kniv og server det med lige netop det tilbehør du har lyst til.
Velbekomme!
Vin - Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles Vignes - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Domaine Tourbillon, Rhône, Frankrig, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 199,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeDomaine Tourbillon Gigondas Vieilles VignesGigondas er kendt for sin næringsfattige, stenede lerjord, der er noget nær perfekt for Grenache-druen og dens følgesvende.Domaine Tourbillon... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Tips til tilberedning af dit stegte andebryst
Vær opmærksom på at stegning af andebryst på en pande godt kan svine lidt da fedtet fra andebrystet godt kan sprøjte. Vil du være helt sikker på at dit andebryst har fået den rette temperatur og er dejligt rosa, så anvend et stegetermometer. Kernetemperaturen skal være minimum 60 grader. Alternativt kan andebrystet steges i ovnen i ca. 20 minutter ved 225 grader.
Ideer til tilbehør
Du kan naturligvis holde det helt klassisk og servere andesauce, brune kartofler, kogte kartofler og en lækker hjemmelavet rødkål til dit stegte andebryst. Har du imidlertid lyst til noget mindre traditionelt tilbehør, kan du eksempelvis forsøge dig med en rødkålssalat. Er du mere eventyrlysten er denne waldorfsalat også et glimrende bud.
Spørgsmål:
Hvad for en sovs spiser man andebryst
Svar:
Hej Winnie
Tak for dit spørgsmål.
Der er mange muligheder; du kan fx se vores opskrift på Andebryst med balsamicosauce.
Det nemmeste er nok blot at tilføje lidt vand og lidt piskefløde til andeskyen på panden, efter du har stegt andebrysterne og taget dem af panden.
Tilføj også gerne lidt (1 spiseskefuld) andefond (fås fx i små brune flasker i de fleste supermarkeder) for en mere kraftig, fyldig og tæt smag.
Du kan også tilføje finthakkede let stegte skalotteløg.
God fornøjelse :)
Venligst
Teamet bag Opskrifter.dk
08/11-2021 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Cajungryde
CajungrydeOpvarm olien i en stor gryde over medium varme. Svits de hakkede grøntsager samt...
Barbequesauce
Pres hvidløget og steg det i olien over moderat varme. Rør ketchup, Worcestershire sauce o...
Kalvekoteletter
Koteletterne befries for sener o.a. - dette anvendes som afkog til fond til sauce - krydre...