Vegetarisk Jul Snacks & Tilbehør Salater
Nutrition facts: 102 calories 29.5675 carb 53.01 fat 14.58325 fiber 23.432 protein 12.398925 fat 8.7975 sugar

Video: Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Ingredienser:

Dansk

9


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

10 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

20 minutter

Bedøm denne opskrift
Rated 4 / 5 based on 1 customer reviews
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Tips & tricks

Hvad serveres waldorfsalat til?

Waldorfsalaten passer godt til dyreryg med kartofler, brun sovs, mint- og ribsgele.


Alternativ Waldorfsalat

Hvis du vil modernisere Waldorfsalaten lidt, kan du jo prøve at tilføje eller udskifte nogle af ingredienserne. Her er lidt idéer:

-       Æbler er ikke altid i sæson, og i løbet af sommeren kan kirsebær kastes i hvad som helst. Syrligheden afbalancerer den cremede salatdressing, så skift æblerne ud med friske kirsebær.

-       Lidt korn og protein kan man altid tilsætte en salat, og Waldorfsalat er ingen undtagelse. Quinoa giver noget ekstra tekstur og smag til den oprindelige opskrift, og tilsætning af hakkede grillet kylling gør det til et helt måltid. 

 -       Valnødder er den kendetegnende ingrediens i en Waldorf salat, selv om de sjovt nok ikke var med i den oprindelige opskrift. Prøv at riste dem i en gryde i fem til ti minutter. Det giver dem en helt ny dimension med en endnu rigere smag og crunch. 

-       Ved hjælp af forskellige typer salat kan man give Waldorfsalat et frisk tvist. Rucolagrønkål, brøndkarse og spinat er alle gode erstatninger for den grundlæggende salat.

-       Noget så simpelt som en dl yoghurt pisket med olivenolie, citronsaft, friskmalet peber og havsalt er en dejlig erstatning for mayonnaise. Put evt. friske krydderurter i.


Vi har et stort udvalg af juleopskrifter. Hvad med at lave julegås a la orange eller andebryststeg.

Kokkens svar
Selleri

Spørgsmål:

Hvorfor bruge bladselleri når man kan få almindelig knold selleri som man blancerer Er det ikke den oprindelige ?



Svar:
Der findes forskellig varianter af denne ret, men i den her er det bladselleri der bruges. Det er korrekt at man også kan bruge rodselleri, så skal den rives fint.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

29/12-2009 af Opskrifter.dk

Waldorfsalat tilberedning

Spørgsmål:

Hvor længe inden servering, kan man tilberede Waldorfsalat?



Svar:
Du kan godt tilberede dressingen dagen før den skal bruges - men vent med at blande med fyldet og den piskede fløde til kort før serveringen. Du kan også godt skære blegselleri og vindruer ud dagen før, hvis du kommer dem i lufttæt beholder - men æblerne skal du vente med - de bliver nemt misfarvede.


mvh
Dorthe
opskrifter.dk

22/12-2006 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Fillipinske kødboller

Proteinrig mad
Kødretter

Bland svine- og oksekød, salt, peber, og æg grundigt og form denne fars til kødboller. Var...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 1424
Opskrift

Norsk julekål

Fedtfattig mad
Kødretter

Riv kålhovedet (med undtagelse af kernen, det inderste, lidt seje materiale). Læg 1/4 af b...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 2887
Opskrift

Svinemørbrad med kirsebærsalsa

Stærk mad
Kødretter

Forvarm ovnen til 220°C. Tag stenene ud af kirsebærrene og hak dem med en skarp kniv. Rør...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 2266

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag