Video: Waldorfsalat
WaldorfsalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
0.5 deciliter Creme fraiche 18%
-
4 spsk Mayonnaise
-
0.5 stk Citron
-
300 gram Æbler
-
2 stk Blegselleristilk
-
50 gram Vindrue
-
0.25 deciliter Piskefløde 38%
-
30 gram Valnød
-
0 Frisk løvstikke
Den klassiske Waldorfsalat
Waldorfsalat er en klassiker.
Den daterer sig tilbage til slutningen af 1800-tallet, da den blev opfundet på Waldorf Hotel i New York.
Mere end 100 år senere forbliver de fleste opskrifter tæt på den oprindelige opskrift: æbler, selleri, druer, og valnødder vendt i Mayo og kastet på en seng af sprød salat.
Sådan laver du Waldorfsalat
Cremefraichen og mayonnaisen blandes, tilsættes citronsaft og smages til med salt og peber.
Grøntsagerne skylles og æbler skæres i tynde skiver mens blegselleri skylles og skæres i små tern.
Terningerne blandes i dressingen.
(Nogle bruger hellere knoldselleri, men jeg synes det smager bedre med et par stilke blegselleri)
Inden servering tilsættes de halverede og udstenede druer (på nær et par stykker, der skal bruges til pynt) og den stiftpiskede fløde vendes i.
Til sidst pyntes der med valnødder, løvstikke blade og de sidste druer.
Hvad serveres waldorfsalat til?
Waldorfsalaten passer godt til dyreryg med kartofler, brun sovs, mint- og ribsgele.
Alternativ Waldorfsalat
Hvis du vil modernisere Waldorfsalaten lidt, kan du jo prøve at tilføje eller udskifte nogle af ingredienserne. Her er lidt idéer:
- Æbler er ikke altid i sæson, og i løbet af sommeren kan kirsebær kastes i hvad som helst. Syrligheden afbalancerer den cremede salatdressing, så skift æblerne ud med friske kirsebær.
- Lidt korn og protein kan man altid tilsætte en salat, og Waldorfsalat er ingen undtagelse. Quinoa giver noget ekstra tekstur og smag til den oprindelige opskrift, og tilsætning af hakkede grillet kylling gør det til et helt måltid.
- Valnødder er den kendetegnende ingrediens i en Waldorf salat, selv om de sjovt nok ikke var med i den oprindelige opskrift. Prøv at riste dem i en gryde i fem til ti minutter. Det giver dem en helt ny dimension med en endnu rigere smag og crunch.
- Ved hjælp af forskellige typer salat kan man give Waldorfsalat et frisk tvist. Rucola, grønkål, brøndkarse og spinat er alle gode erstatninger for den grundlæggende salat.
- Noget så simpelt som en dl yoghurt pisket med olivenolie, citronsaft, friskmalet peber og havsalt er en dejlig erstatning for mayonnaise. Put evt. friske krydderurter i.
Vi har et stort udvalg af juleopskrifter. Hvad med at lave julegås a la orange eller andebryststeg.
Spørgsmål:
Hvorfor bruge bladselleri når man kan få almindelig knold selleri som man blancerer Er det ikke den oprindelige ?
Svar:
Der findes forskellig varianter af denne ret, men i den her er det bladselleri der bruges. Det er korrekt at man også kan bruge rodselleri, så skal den rives fint.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
29/12-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvor længe inden servering, kan man tilberede Waldorfsalat?
Svar:
Du kan godt tilberede dressingen dagen før den skal bruges - men vent med at blande med fyldet og den piskede fløde til kort før serveringen. Du kan også godt skære blegselleri og vindruer ud dagen før, hvis du kommer dem i lufttæt beholder - men æblerne skal du vente med - de bliver nemt misfarvede.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
22/12-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fillipinske kødboller
Bland svine- og oksekød, salt, peber, og æg grundigt og form denne fars til kødboller. Var...
Norsk julekål
Riv kålhovedet (med undtagelse af kernen, det inderste, lidt seje materiale). Læg 1/4 af b...
Svinemørbrad med kirsebærsalsa
Forvarm ovnen til 220°C. Tag stenene ud af kirsebærrene og hak dem med en skarp kniv. Rør...