Køkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Hovedret
18
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
800 gram Hakket oksekød 3-7%
-
1 stk Grofthakket løg
-
2 spsk Gulerod
-
3 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Rød peberfrugt
-
1 dåse Koncentreret tomatpure
-
3 deciliter Rødvin
-
3 deciliter Oksebouillon
-
2 spsk Worcestershire sauce
-
4 spsk Køkkensalt
-
2 tsk Grøn peberfrugt
-
2 tsk Frisk timian
-
1 bdt Frisk rosmarin
-
2 tsk Olivenolie
-
1500 gram Kartofler med skræl
-
25 gram Smør
-
2 stk Æggeblomme
-
100 gram Revet parmesan
Start med at rive gulerod og hvidløg. Løg og peberfrugt finhakkes.
Herefter hælder du noget olivenolie i en sautepande eller en gryde, når olien er varmet op kommes ½ tsk. chili i og svitses, herefter bruner du kødet.
Kom bagefter gulerod, løg, peberfrugt og hvidløg i og brun sammen med kødet.
Når det er færdigt, kommes tomatpuré og rødvin i. Herefter den engelske sovs (Worcestershire).
Til sidst hældes bouillonen i og du rører rundt ved jævn varme i 3-4 min. mere.
Til slut smages retten til med salt, peber, timian og rosmarin.
Retten skal til slut have en jævn fast konsistens - altså ikke for "sovset".
Kartoffelmos:
Kartofler skrælles og skæres i store tern og kommes i en gryde med vand.
Kartofler bringes i kog og koger herefter ca. 15 min. til de er godt møre.
Vandet hældes fra kartoflerne som moses med en moser eller en stavblender.
Kom smør i og rør rundt. kom 1-2 æggeblommer i og pisk sammen med kartoflerne.
Hæld herefter hvis nødvendigt kærnemælk i lidt af gangen til kartoflerne har den rette meget faste konsistens.
Smag til slut til med salt og peber.
Kødsovsen kommes i et smurt ildfast fad og kartoffelmos kommes på toppen. Brug evt. en sprøjtepose, hvis det skal se pænt ud.
Sættes i ovnen på midterste rille i 30 min. ved 200 grader.
Når der er 10 min. tilbage af tiden, tages retten ud og der drysses revet parmesan ost på.
Sættes tilbage i ovnen til tiden er gået.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chili og Citron marineret Kylling i flødesauce
Skær kyllinge fileterne i tynde strimler. Riv skrællen af citronen med et fint rivejern....
Sværdfisk med braiseret endivie
Bring vand, smør, sukker, salt og peber i kog i en gryde. Skær endivien i både og braisér...
Mexicanske vanillesundaes med chokoladesauce og sprøde kaneltortillas
Sauce: Pisk fløde og kaffe sammen i en lille kasserolle eller gryde. Bring det til at si...