Video: Shepherds pie
Shepherds pieKøkken:
Ingredienser:
Andet
16
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
800 gram Hakket oksekød 3-7%
-
1 stk Grofthakket løg
-
3 fed Hvidløg
-
3 stk Gulerod
-
2 stk Blegselleri
-
1 dåse Koncentreret tomatpure
-
3 deciliter Rødvin
-
3 deciliter Oksebouillon
-
2 spsk Worcestershire sauce
-
2 tsk Frisk timian
-
1 bdt Frisk rosmarin
-
2 tsk Olivenolie
-
1500 gram Kartofler
-
25 gram Smør
-
2 stk Æggeblomme
-
2 spsk Panko rasp
Shepherds pie
Forvarm ovnen til 200 grader.
Start med at rive gulerødder og blegselleri. Løg og hvidløg hakkes fint.
Herefter hælder du noget olivenolie i en sauterpande eller en gryde, når olien er varmet op kommes løg og hvidløg i og svitses, herefter bruner du kødet.
Kom bagefter gulerod og blegselleri i og brun sammen med kødet. Når det har stegt, kommes tomatpuré og rødvin i.
Herefter kommes Worcestershire saucen i (Engelsk sauce fungerer lige så fint).
Til sidst hældes bouillonen i og du rører rundt ved jævn varme i 3-4 minutter. Smag retten til med salt, friskkværnet peber, timian og rosmarin.
Retten skal til slut have en jævn fast konsistens - altså ikke for "sovset" - hæld evt. lidt vand i hvis den er blevet for tyk.
Kartoffelmos
Kartofler skrælles og skæres i store tern og kommes i en gryde med vand.
Kartofler bringes i kog og koger herefter ca. 15 minutter til de er godt møre.
Vandet hældes fra kartoflerne som moses med en moser eller en stavblender.
Kom smør i og rør rundt. Tilføj 1-2 æggeblommer i og pisk sammen med kartoflerne.
Hæld herefter hvis nødvendigt mælk i lidt af gangen til kartoflerne har den rette konsistens, det er lettere at sprede den ud når mosen ikke er for tyk.
Til slut smages der til med salt og friskkværnet peber.
Kødsovsen kommes i et smurt ildfast fad og kartoffelmos kommes på toppen. Brug evt. en sprøjtepose, hvis det skal se pænt ud. Ris en mønster i toppen af kartoffelmosen og drys panko raspen ud over, det giver en rigtig lækker sprød kant på kartoffelmosen!
Sættes i ovnen på midterste rille i 30 minutter.
Din shepherds pie er nu klar - velbekomme!
Klassisk engelsk hyrderet
Traditionelt set laves Shepherds pie med lammekød og det er fordi det er en traditionel ret hyrderne lavede, fordi den varmer og mætter rigtig godt. Den fungerer også lidt som en "fattigmandsret," fordi man kan bruge forskelligt slags kød af hvad man har til overs.
Andre forslag på lignende retter kunne være vores populære chicken pot pie, en klassisk lasagne eller spaghetti carbonara.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æbleskiver med kærnemælk
Æbleskiver med kærnemælkMel, salt, natron og sukker blandes. Kærnemælk og æggeblommer røre...
Enchiladasauce
Varm olien i en kasserolle ved medium-høj varme. Rør mel og chilipulver i, skru ned til me...
Chokoladeroulade
Smør(ca. 75 g) røres med sukker og æg piskes i ét ad gangen. Sigt mel, kakao og bagepulver...