Video: Hjemmelavet lasagne
Hjemmelavet lasagneKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
17
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
1 stk Løg
-
500 gram Hakket oksekød 3-7%
-
2 stk Gulerod
-
1 dåse Flåede tomater
-
1 dåse Tomatpure
-
1.1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
6 stk Lasagneplader
-
2 spsk Rasp
-
50 gram Cheddar
-
25 gram Smør
-
2 spsk Hvedemel
-
4 deciliter Letmælk
-
1 tsk Revet muskatnød
-
1 tsk Peber
-
2 spsk Frisk oregano
Kødsauce
Smelt smørret i en gryde.
Svits løg og oksekød heri til kødet smuldrer og har skiftet farve.
Tilsæt revne gulerødder, tomater med væde, tomatpure, salt og peber.
Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Tag låget af gryden, tilsæt hakket oregano og kog saucen videre i ca. 10 min. Smag til.
Béchamelsauce
For at lave béchamelsaucen skal du først smelte smørret i en gryde.
Rør melet i.
Tilsæt mælk (gerne opvarmet) lidt efter lidt under omrøring.
Det skal blive en glat sauce.
Kog saucen tyk i ca. 5 minutter ved svag varme.
Krydr med muskatnød, salt og peber.
Færdig tilberedning
Læg lagvis kødsauce, lasagneplader, kødsauce, béchamelsaucen, lasagneplader, kødsauce og béchamelsaucen i et smurt, ovnfast fad.
Drys lasagnen med ost og rasp og bag lasagnen midt i ovnen ca. 45 min ved 180°C.
Lad lasagnen hvile i ca. 10 min.
Din lasagne er nu klar til at blive serveret, velbekomme.
Ideer
Der er også andre lækre ideer der minder om lasagne, for eksempel den græske moussaka.
Både lasagne og moussaka kan serveres med salat og brød eller flütes.
Spørgsmål:
jeg står og skal på ferie så jeg havde tænkt mig at lave lasagne og tage med kan den laves i forvejen så jeg kan fryse den og bare varme den i ovnen når vi skal have den
Svar:
Hej, god ide' , det gør jeg selv nogle gange
Mvh Tomas
opskrifter.dk
01/10-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
vad är bechamelsås
Svar:
Hej ,
Mvh Tomas
recept.se
Bechamelsås/vit grundsås
(4 portioner)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kokande mjölk
salt och vitpeppar
Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i den varma mjölken under noggrann omrörning.
Rör tills konsistensen är jämn.
Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och vitpeppar.
Såsen är klar för användning.
18/03-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Majspandekager med fyld
Majspandekager med fyldMajspandekagerKom begge mel i en skål og pisk løbende mælk i melbla...
Laks med spinat og kartofler i fad
Ovnbagt Laks med spinat og kartofler Start med at koge kartofler og når de er kølet ned sk...
Charlottekage
Rør smør og sukker blødt, tilsæt æggeblommer en ad gangen og rør godt. Bland mel og bagepu...