Video: Polenta med bagte tomater og persille
Polenta med bagte tomater og persilleKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
200 gram Majsmel
-
1.5 deciliter Dansk vand
-
1 bdt Frisk persille
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 stk Rødløg
-
50 gram Parmesan ost
-
2 spsk Revet citronskal
-
4 stk Bøftomat
Sådan laver du polenta med bagte tomater og persille
Halvér tomaterne, drys dem olie, salt og peber og bag dem i ca. 45 min. ved 150 grader i ovnen.
Kog vandet og tilsæt polentaen/majsmelet under omrøring.
Lad det simre ved svag varme i ca. 30 min.
Husk at røre i grøden jævnligt.
Riv ost, hak rødløg, hvidløg og persille og tilsæt det hele til polentaen.
Smag polentaen til med salt, peber, citronskal og tilsæt til sidst de bagte tomater.
Servér som tilbehør til en lang række af retter - velbekomme!
Tips og ideer til servering til din polenta
Polenta kan serveres som tilbehør til en masse lækkert kød og er et fint alternativ til kartofler eller ris. Servér eksempelvis din polenta til braiseret kød. Prøv denne opskrift på braiseret svinekød eller alternativt denne opskrift på braiseret oksekød i rødvin. Synes du retten bliver lidt for tung i det, så lav en nem og frisk grøn salat og server til retten.
Glad for italiensk mad..?
Så gå på udkig i vores italienske køkken og bliv inspireret til din næste italienske aften.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Svensk chokoladekage
Svensk chokoladekageSmørret kan smeltes enten i en gryde ved lav varme eller kort i mikroo...
Ovnstegte koteletter
Koteletter krydres med salt og peber og brunes på begge sider i margarine, hvorefter de læ...
Bouillabaisse med rouille
Bouillabaisse med rouilleStart med at tilberede rouille. Brødskiverne skal skæres i små te...