Video: Råstegt spidskål
Råstegt spidskålKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
800 gram Spidskål
-
1.5 spsk Olie
-
2 stk Hvidløg
-
2 spsk Citronsaft
-
4 spsk Kapers
-
6 spsk Feta 40+
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
Råstegt spidskål
Skyld hele spidskålen og ryst vandet af.
Tag stokken af spidskålen og kassér den.
Hak spidskålen i ønskede stykker.
Varm olien op på en pande.
Sauter spidskålen ganske kort i olien.
Vend kålen løbende.
Tilsæt det pressede hvidløg til sidst, så det ikke brænder på.
Tag panden af varmen, når spidskålen falder sammen.
Krydrer spidskålen med lidt salt og evt. friskkværnet peber.
Anret spidskålen med kapers og feta og dryp med citronsaft.
Din råstegte spidskål er nu klar til servering. Velbekomme!
Spidskål som tilbehør
Råstegt spidskål er velegnet i salater - særligt i salater med nye asparges eller i bulgursalater. Vi anbefaler også at servere den råstegte spidskål til en helstegt oksemørbrad eller diverse hvide fisk fx torsk. Stegt spidskål kan serveres til det meste og kan endda både spises varm og kold. Du kan derfor roligt lave en stor portion råstegt spidskål, da det sagtens kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Sæson for spidskål
I Danmark er der sæson for spidskål fra starten af juni og helt frem til slut september. Sidst på vinteren får Danmark de første friske spidskål fra det sydlige Europa, og de kan absolute også spises. Når du tilbereder spidskål skal du altid huske at skære stokken fra, da den ikke er rar at spise.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indbagt svinemørbrad med krydderurter
Sådan laver du indbagt svinemørbrad med krydderurterButterdej tages ud af fryseren.Mørbrad...
Brændte mandler
Brændte MandlerKom mandler, sukker og vand i en gryde.Varm ingredienserne op over stærk va...
Braiseret svinekød med appelsin og fennikel
Forvarm ovnen til 175°C. Klap kødet tørt med papir og krydr det med salt og peber.Opvarm o...