Video: Rødbedesalat
RødbedesalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Rå rødbede
-
2 stk Skalotteløg
-
1 bdt Frisk persille
-
3 spsk Olivenolie
-
1 spsk Hvidvinseddike
Rødbedesalat
Første skridt til rødebedesalaten er istandgørelse af rødbederne.
Sørg for at skrubbe rødbederne grundigt, men lad endelig skralden sidde på. Det er nemlig her der gemmer sig rigtig mange af de sunde vitaminer, som man ellers mister under kogningen.
Sæt en stor gryde over med vand og et nip salt. Når vandet når kogepunktet tilsættes rødbederne. Lad dem koge under låg i ca. 30-40 minutter, alt afhængig af størrelsen på rødbederne. Du kan tjekke om de er møre ved at stikke dem forsigtigt med en kniv. Når de falder af kniven, er de klar.
Herefter skylles de i koldt vand. Smut så skrællen af dem, og brug evt. handsker, da de afgiver rigtig meget farve.
Skær enderne af rødbederne, og snit dem i mellemstore tern. Hak løg og derefter persille fint. Vend det hele sammen i en stor skål.
Bland så en olieeddike dressing ved at piske olie og eddike sammen, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen i rødbedesalaten. Velbekomme!
En mere fyldig rødbedesalat?
Skal rødbedesalaten udgøre en mættende frokostssalat, så bland finthakket spidskål og tern af rå æbler i salaten. De giver masser af knas og ekstra sødme og scorer højt på både mætheds-og sundhedsbarometeret. Spis evt. rødbedesalaten med et godt stykke hjemmebagt rugbrød til for ekstra god samvittighed.
Inspiration til andre rødbede opskrifter
Den smukke og smagfulde rødbede er populær i det danske køkken af god grund, og den kan bruges til både nytænkende og traditionelle retter. Hvis du ønsker at leve mere plantebaseret, så prøv disse lækre rødebedebøffer, som kan omvende selv den mest inkarnerede kødspiser.
Eller hvorfor ikke sylte dine egne rødebeder til søndagens kolde bord? De smager også himmelske bagte, og evt. vendt med lidt honning, lavendel og timian.
Spørgsmål:
Hvor længe kan man opbevare rødbedesalaten på køl? og kan man evt bruge alm. løg.
Svar:
Hej, jeg ville nok nøjes med 2-5 dage på køl og du kan sagtens bruge alm. løg.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
09/09-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sipnat med hvidløg
Rist finthakket løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt fløde og sennep. Krydr med salt...
Cacaobrownies
Sæt en bageplade i nederste tredjedel af ovnen og opvarm den til 175°C. Beklæd bagepladen...
Reje- og porrelinguine i hvidvinssauce
Pil rejerne. Placér rejeskallerne i en middelstor gryde. Tilsæt vand og en anelse salt. Br...