Video: Torsk i ovn
Torsk i ovnKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Hovedret
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
1 kg Torskefilet
-
1 stk Æg
-
7 spsk Rasp
-
0 Salt
-
0 Peber
-
2 fed Hvidløg
-
2 dl Piskefløde 38%
-
2 spsk Koncentreret tomatpure
-
1 dåse Flåede tomater
-
1 tsk Basilikum
-
1.2 tsk Salt
-
1.4 tsk Peber
-
75 gram Rejer
-
1 stk Løg
-
1 spsk Olivenolie
Sådan laver du torsk i ovn
Torskestykkerne paneres i æg og rasp og steges i 2 min på hver side i lidt olivenolie. Brug gerne en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Alternativt kan retten laves i et ildfast fad.
Løg hakkes og svitses på panden med hvidløg. Hold øje med at løgene ikke bliver for mørke og at hvidløget ikke bliver brændt.
Herefter tilsættes resten af ingredienserne, undtagen rejer. Alternativt kan du i en skål tilsætte ingredienserne og blande det godt sammen inden du tilsætter tomat- og flødeblandingen til panden.
Sæt nu panden eller det ildfaste fad i ovnen og bag i 30 minutter ved 200 grader.
Først tilsidst tilsættes rejerne og bages sammen med retten i ca. 2-3 minutter. De må endelig ikke få for meget, så de blive seje. Retten kan serveres med vilde ris og evt. en sprød og frisk grøn salat.
Tips til din torsk i ovn
Denne enkle torsk i ovn er en perfekt hverdagsret, da det blot kræver et par vigtige ingredienser til at skabe et rigtig lækkert måltid. Tomatsaucen sikrer, at denne ret er pakket med middelhavssmag, og at torsken forbliver fugtig og ikke tørrer ud under tilberedningen.
Torsk er en meget mild fisk med en god tekstur og absorberer alle de store smagsvarianter fra enhver sauce, som den er kogt i. Mange mennesker holder sig fra madlavning med fisk derhjemme og foretrækker at nyde det, når de spiser ude. Hovedårsagen er de fleste mennesker over-tilbereder fisken, så den bliver tør og får en ubehagelig tekstur. Her er hemmeligheden til at opnå det perfekte resultat. Varm en pande op, så den bliver meget varm og put olivenolie i den. Steg hver side af fisken i 2 minutter, inden du putter den i ovnen.
Vild med fisk?
Er du vild med fisk, så prøv nogle af vores andre lækre fiskeopskrifter, som eksempelvis laks i citronsauce og grillet tun med krydderier.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grønlangkål
GrønlangkålFørst tager du smørret og smelter det i en gryde (helst en tykbundet) ved jævn...
Banan is
Æg og sukker piskes godt til det er lys, gul og skummende. Tilsæt vanille. Fløden pis...
Enebærkrydret vildsvinekølle med rodfrugter
Sådan laver du Vildsvinekølle Brun vildsvinekøllen grundigt i olie, i en stor stegegryde....