Video: Spinat-kartoffelgratin med sprød salat
Spinat-kartoffelgratin med sprød salatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
25
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
600 gram Bagekartoffel
-
40 gram Smør
-
1 knsp Revet muskatnød
-
1 knsp Salt
-
1 knsp Peber
-
400 gram Frossen spinat
-
2 fed Hvidløg
-
2 spsk Olivenolie
-
2 stk Æg
-
1 Revet parmesan
-
1 Hakket persille
-
1 Creme fraiche 18%
-
1 tsk Dijonsennep
-
1.2 Revet ost
-
20 gram Rasp
-
10 gram Blødt smør
Salat
-
2 stk Bladselleri
-
2 stk Gulerod
-
1.2 stk Rødløg
-
1 stk Grapefrugt saft
-
1 knsp Cayennepeber
-
1 knsp Salt
-
1.1 spsk Flydende honnig
-
1.1 spsk Olivenolie
-
1.1 tsk Løgfrø (nigella)
Sådan laver du en spinat- og kartoffelgratin
Skræl og kog kartoflerne møre i vand uden salt.
Skær smørret i små tern.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem sammen med smørret, og krydr med salt, peber og muskatnød.
Mosen skal ikke være for tør, tilsæt evt. lidt mælk efter behov.
Kom spinaten i en sigte og pres væden fra.
Kom lidt olivenolie på en pande og steg hvidløget ved svag varme et kort øjeblik.
Tilsæt spinaten og rist den sammen med hvidløget 1-2 min.
Krydr godt med salt og peber.
Pisk æggene sammen i en skål.
Afkøl kartoffelmosen en smule og rør æg, parmesan, persille og spinat i.
Rør creame fraichen sammen med dijonsennep og reven ost.
Smør et ovnfast fad eller en form med smør og drys med rasp.
Kom kartoffel-spinatmassen heri.
Kom creamefraiche blandingen på toppen.
Drys med evt. med lidt ekstra reven ost.
Bag gratinen ved 185 grader i 35-40 min.
Klargør salaten og server denne sammen med evt. groft brød.
Tips og serveringsforslag til din spinat- og kartoffelgratin
Server med fordel din spinat- og kartoffelgratin som tilbehør til en god bøf sådan bøf med svampe eller server den som en del af en frokostbuffet. Hvis du vil give dig i kast med flere gratiner, kan du forsøge dig med en broccoligratin med tomatsalat eller en lækker gratin med jordskokker.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Flødelegeret aspargessuppe
Flødelegeret aspargessuppeDe grønne asparges dampes i en gryde i 4-5 minutter. Hereft...
Balsamico bagte kartoffler
Varm olien i en stor stegepande. Tilsæt kartofler, løg og hvidløg. Tilsæt timian, rosm...
Rabarbersirup
Sådan laver du rabarbersirup Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med...