Video: Kylling Tikka Masala
Kylling Tikka MasalaKøkken:
Ingredienser:
Indisk
27
Tilberedningstid
4 timer 30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
700 gram Kyllingebryst
-
2 spsk Smagsneutral olie
-
1 stk Løg
-
3.4 fed Hvidløg
-
1 spsk Revet ingefær
-
1.2 spsk Gurkemeje
-
2 spsk Stødt koriander
-
1 spsk Paprika
-
1 spsk Rød chili
-
2 spsk Tomatpure
-
2 stk Modne tomater
-
1 spsk Citronsaft
-
2 deciliter Fløde 13%
-
2 tsk Garam masala krydderi
-
0 Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
-
0 Vand
Sauce
-
2 spsk Citronsaft
-
6 fed Hvidløg
-
3 tsk Revet ingefær
-
1.1 spsk Stødt spidskommen
-
1.2 spsk Stødt koriander
-
1.2 spsk Garam masala krydderi
-
1 spsk Paprika
-
1 spsk Rød chili
-
3.4 spsk Yoghurt naturel
-
0 Groft salt
Kylling Tikka Masala
Alle ingredienserne til marinaden (saucen) kommes i en blender og blendes til massen er jævn.
Rens og skær kyllingen ud i mellemstore tern.
Marinaden kommes i en skål og bliver blandet godt sammen med kyllingen.
Herefter stille det på køl nogle timer eller gerne natten over.
Når kyllingen har marineret, så sættes stykkerne på spyd og grilles 10-15 minutter - husk at vende dem jævnligt.
Hvis man ikke har adgang til en grill, kan de sagtens steges på en pande i lidt olie.
Har du en grillpande, er det et super alternativ.
Når kyllingen er tilberedt, sættes den til side for nu.
Varm den smagsneutrale olie op i en sauterpande.
Løg og hvidløg hakkes fint og sauteres i panden til de er gyldne.
Herefter tilsættes den friske ingefær og steges i et minuts tid under omrøring.
Så tilføjes gurkemeje, stødt koriander, paprika og chilipulver og dette steges i ca. 2 minutter.
De modne tomater hakkes og tilsættes sammen med tomatpuré og sauteres i yderligere 5 minutter.
Herefter tilføjes fløde og citronsaft og det koges op.
Kom lidt vand i til retten, indtil den har rette konsistens.
Når fløden har kogt lidt og er blandet godt sammen med resten, så tilføjes kyllingen og garam masalaen.
Skru ned for varmen og lad din tikka masala simre i nogle minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servér straks med ris og naanbrød - velbekomme!
Den britiske nationalret
Kylling tikka masala, eller chicken tikka masala på engelsk, er den britiske nationaleret. Tikka masala er en traditionel indisk karryret, men chicken tikka masala blev skabt til det britiske folk, fordi de godt kan lide sovs til deres mad, meget ligesom danskerne.
Det er uomtvisteligt den mest populære indiske ret tæt efterfulgt af butter chicken og tandoorikylling - og alle indiske retter serveres ofte med en chutney til og naanbrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fyldt kål med oksekød, squash og urter
Opvarm ovnen til 175°C. Skær kålene i halve på langs. Udhul kålene således at der bliver 3...
Mandelappelsinkage
Vask appelsinerne grundigt, brug helst økologiske. Kom de hele appelsiner i en gryde, hæld...
Clear Cell
Hæld alkohol i en shaker halvt fyldt med isterninger. Ryst godt og si over i collinsglas f...