Video: Blomkålsgratin med skinke
Blomkålsgratin med skinkeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
750 gram Blomkål
-
50 gram Hvedemel
-
3 deciliter Kogevand fra blomkålen
-
2 deciliter Sødmælk
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
150 gram Skinkestrimler
-
2 spsk Rasp
Blomkålsgratin med skinke
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skær blomkålen i buketter og damp dem i letsaltet vand under låg i 5 minutter.
Dette gør du ved at komme et dørslag eller en si af metal i over gryden med vand - læg dine blomkålsbuketter i under et låg.
Når blomkålen er færdig med at dampe, så lægges de til side og drypper af.
Rør smør og mel sammen i en gryde og spæd til med blomkålsvandet, der er blandet med mælken.
Lad det koge godt igennem.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Læg de afdryppede blomkålbuketter i et ovnfast fad med stilkene op.
Fordel skinkestrimlerne imellem og hæld saucen over.
Drys raspen på toppen.
Stil retten i ovnen på næstnederste rille.
Lad retten stå til overfladen er gylden - så ca. 15 minutter.
Servér retten sammen med nykogte hvide kartofler og lidt sprøde salatblade.
Din blomkålsgratin er klar - velbekomme!
Gratin til enhver smag
Gratin er en nem ret og smager rigtig godt, og så det kan laves på mange måder og og mange ingredienser. Vi anbefaler vores kartoffelgratin eller vores blomkålsgratin uden skinken, så man kan holde sin gratin vegetarisk!
Tip! Man kan også bruge en rest af kogt hamburgerryg i stedet for skinke eller blot lave blomkålsgratinen som tilbehør til glaseret hamburgerryg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Løgringe med krydderier
Skræl et løg og skær det i skiver. Skil alle ringe fra hinanden.Løgringene dyppes direkte...
Kokosmakroner med æggehvider
Kom smør og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Rør blandingen godt sammen ved jæ...
Saftbudding
SaftbuddingSæt husblas i blød i koldt vand i 5 - 10 minutter. Æggehviderne piskes let og s...