Video: Langtidshævede boller
Langtidshævede bollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
15 gram Gær
-
3.5 deciliter Koldt vand
-
1.5 tsk Køkkensalt
-
1 spsk Sukker
-
1 spsk Olie
-
100 gram Grahamsmel
-
350 gram Hvedemel
Sådan laver du langtidshævede boller
Dag 1:
Rør gøren ud i det kolde vand og tilsæt resten af ingredienserne.
Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump.
Dejen skal ikke æltes med hænderne.
Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskab til næste dag.
Dag 2:
Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 200 grader.
Form 12-14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
Lad bollerne efterhæve ca. 10 min.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca 20-25 min. til de er gyldne.
Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.
Server lune eller gem nogle af dem til dagene efter - velbekomme!
Tips til dine langtidshævede boller
Bollerne er velegnede til frysning. Hvis du ikke har tid til at forberede dejen dagen før, kan den også laves tidligt på dagen og stilles til hævning i køleskab i 8-10 timer. Har du ikke tid til at vente i længere tid på at din dej er klar, så prøv i stedet disse quicky boller. Har du lyst til en bolle med en grovere tekstur der mætter godt, kan du eksempelvis give dig i kast med nogle 5-kornsboller. Skal bollerne bruges i madpakken er du måske interesseret i en lækker hjemmelavet salat med hamburgerryg.
Spørgsmål:
Kan man tilføje havregryn i stedet for grahamsmel?
Svar:
Ja, det kan man godt - og det smager dejligt med havregryn
07/12-2022 af Inge
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med kødboller og tomatsauce
Kødboller: Hvidløg presses, chili uden kerner samt basilikum hakkes fint - halvdelen af d...
Citronkylling med broccoli
Sådan gør du:Kog pastaen efter anvisning på emballagen.Rengør broccolien, skær stilken i s...
Pandekager med bønner og quinoa
Pandekager: Skyl persillen tiI den er fri for jord. Hiv de groveste stilke af. Blend per...