Langtidshævede boller

09/12-2019

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Bagværk

24 timer 0 minutter

30 minutter

7



Fremgangsmåde:

Dag 1
Rør gøren ud i det kolde vand.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne.
Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskab til næste dag.

Dag 2
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg bagepapir på en bageplade.
Form 12-14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
Lad bollerne efterhæve ca. 10 min.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca 20-25 min. til de er gyldne.
Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.

Bollerne er velegnede til frysning.

Dejen kan også laves tidligt på dagen og stilles til hævning i køleskab i 8-10 timer.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 10

15 gram Gær

3,5 deciliter Koldt vand

1,5 tsk Køkkensalt

1 spsk Sukker

1 spsk Olie

100 gram Grahamsmel

350 gram Hvedemel

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g