Video: 5-kornsboller
5-kornsbollerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
7
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter 5-kornsblanding
-
2 deciliter Vand
-
25 gram Margarine
-
1 deciliter Mælk
-
25 gram Gær
-
1 tsk Køkkensalt
-
8 deciliter Hvedemel
5-kornsboller
Kog vand og kerner i en gryde. Hæld det i en skål, kom margarine og mælk i.
Lad det køle af, til det er lunkent.
Rør salt og gær i skålen.
Rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt, først i skålen og til sidst på bordet. Sæt dejen til hævning i 40 min.
Ælt dejen igen, form den til boller og sæt dem på en plade med bagepapir.
Lad bollerne hæve igen i 20 minutter. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.
Alternativer til 5-kornsboller
Dine boller behøver ikke nødvendigvis at indeholde 5 forskellige korn. I stedet man du fx. lave Glutenfri boller - disse er gode til glutenallergikere. Et andet godt alternativ er Grovboller, rig på fibre og på den gode smag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
A1 Cocktail
A1 CocktailHæld gin, likør, juice og dernæst grenadine over i en isfyldt cocktail shaker o...
Timianlaks
Bland hvidvin, olivenolie, hakket timian, sennep, hvidløgspulver, hakket basilikum, fintha...
Saftig efterårskage
Saftig efterårskagePisk æg, sukker og vanilje luftigt og skummende i en stor skål. Sigt hv...