Video: Æblekage med kanel
Æblekage med kanelKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Æbler
-
1 deciliter Æblemost
-
1.2 deciliter Æblecider
-
1.2 stk Vanillestang
-
1 spsk Honning
-
375 gram Hasselnød
-
375 gram Sukker
-
225 gram Usaltet smør
-
2 stk Æg
-
2 stk Æggehvide
-
75 gram Hvedemel
-
1 tsk Kanel
Æblekage med kanel
Skræl æblerne og fjern deres kernehuse.
Skær efterfølgende æblerne i tynde både eller i små tern, alt efter hvad du foretrækker.
Kom æblestykkerne i en skål med både æblecider, æblemost, kanel, honning og vanilje.
Lad æblestykkerne trække i 15 minutter.
Selve dejen
Hak hasselnødder fint og kom dem i en skål med smør og sukker.
Rør rundt indtil det bliver til en cremet masse.
Tilføj så æg, de to æggehvider og mel.
Rør rundt til dejen er jævn og har en glat overflade.
Fordel dejen i en smurt bageform med en omkreds mellem 24-26 cm.
Tag nu de afskårne æbler og læg dem på toppen af dejen.
Bag æblekagen ved 180 grader i ovnen.
Den skal have mellem 50-60 minutter, og du kan tjekke dejen ved at sætte en gaffen i dejen.
Hvis der stadig sidder dej på gaflen, så skal kagen bages lidt længere.
Lad din æblekage køle lidt ned, inden du drysser kanel over - velbekomme!
Vidste du at...
Hvis du oplever, at kagen bliver mørk på toppen, så kan du lægge folie over den resten af bagetiden.
Derudover smager din æblekage med kanel rigtig godt sammen med en kugle vaniljeis eller lidt creme fraiche.
Skønne efterårskager
En lun æblekage med kanel smager fantastisk i den kolde efterårsperiode. Har du lyst til at bage flere kager, der passer perfekt til denne årstid, så skal du prøve denne opskrift på græskartærte. Derudover kan vi også anbefale en pæretærte med kanel eller disse lækre blommer i madeira.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indisk julekage
Pisk sukker og smør sammen. Tilsæt æg og vanillesukker. I en separat skål blandes mel og b...
Svinemørbrad med mangochutney
Sådan laver du svinemørbrad med mangochutneyMangochutney: Hak løg og ingefær fint. Opvarm...
Appelsinglaseret nakkefilet med hvide asparges og grønærtecreme
Appelsinglaseret nakkefilet med hvide asparges og grønærtecremeAppelsinreduktion: Pres saf...