Video: Pæretærte med marcipan
Pæretærte med marcipanKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
1 timer 35 minutter
Antal personer:
-
150 gram Hvedemel
-
175 gram Smør
-
116 gram Flormelis
-
1 stk Æggeblomme
-
150 gram Marcipan
-
1 stk Æg
-
1.5 liter Piskefløde 38%
-
4 stk Pære
Pæretærte med marcipan
Kom hvedemel, 100 gram smør, 2 spsk. flormelis (svarer til 16 gram) og æggeblommen i en stor skål.
Lad gerne dejen hvile i ca. 1 time i køleskabet.
Riv marcipanen groft.
Kom den revne marcipan i en skål og bland med flormelis.
Pisk æg og piskefløde sammen og kom det samt smør i skålen med marcipanblandingen.
Rør forsigtigt rundt, så det bliver til en lind creme.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud.
Den skal gerne kunne passe i en smurt tærteform med en diameter på 22.
Husk dejen skal også være op ad siderne.
Hæld nu cremen i formen.
Skræl og skær pærene ud i mundrette dele - husk at smide kernehusene ud - og fordel stykkerne oven på cremen.
Bag tærten ved 180 grader i 30-35 minutter, indtil toppen af tærten er flot gylden.
Velbekomme!
Serveringsforslag
Pæretærte med marcipan smager fantastisk, men den bliver faktisk endnu bedre af at blive spist sammen med en kugle is, flødeskum eller creme fraiche 38 %. Du kan også drysse mandelflager over kagen.
Flere velsmagende desserttærter
Tærter smager generelt fantastiske, og især hvis der er frugt i. Hvis du er blevet vild med at lave desserttærter, så skal du helt sikker prøve at lave blommetærte, brombærtærte eller jordbærtærte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grøn pesto
Kom alle ingredienser i en blender, og hak det til en jævn og glat masse. Smag til med sal...
Råmarineret tun med oliven og parmesan salat
Skær fisken i tynde skiver og læg den på et fad, pres citronsaft over og marinér i 10 min....
Bananbrød - glutenfri
Bananbrød - glutenfriStart med at piske æg og sirup sammen. Mos derefter bananerne, og bla...