Video: Hjemmelavet glögg med appelsin og citron sirup
Hjemmelavet glögg med appelsin og citron sirupKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
12
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
270 gram Sukker
-
4 deciliter Vand
-
2 stk Appelsin
-
1.2 stk Citron
-
5 stk Kanelstang
-
8 stk Stjerneanis
-
1 spsk Nelliker
-
8 stk Kardemomme
-
7.5 deciliter Rødvin
-
3 deciliter Madeira vin
-
1 deciliter Mørk rom
-
1 deciliter Snaps
Hjemmelavet glögg med appelsin/citron sirup, fremgangsmåde:
Sirup: Appelsiner og citroner skæres i skiver og småkoger sammen med de resterende dele i 5 minutter. Siruppen afkøles - gerne et døgn med hele krydderier etc. - og sigtes herefter. Opskriften giver ca. 3 dl færdig sirup. Ingredienserne bringes til kogepunktet, hvorefter sirup tilsættes lidt efter lidt. Herefter må gløggen ikke koge. Gløggen tilsættes sirup i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre - og mere krydret. Det er en smagssag. Gløggen serveres på glas med hank - og tilsættes rosiner og hakkede, smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed er bløde og lækre. Den skal selvfølgelig nydes varm.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Foccacia med rosmarin og olivenolie
Mel, salt, vand og surdej blandes sammen, lige som det italienske hvedebrød. Når dejen ha...
Grillmarinade med rom og chili
Put alle ingredienserne i en beholder til en blender og blend dem til glat marinade. Ma...
Glaseret skinke med grønlangkål
Glaseret skinkeKom skinken i en gryde med kogende vand, så det dækker. Bring vandet i...