Video: Solsikkeboller
SolsikkebollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
2 timer 20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
1 spsk Honning
-
1 tsk Salt
-
4 Lunkent vand
-
1 Solsikkekerne
-
3 spsk Hørfrø
-
1 Knækkede hvedekerner
-
1 Groft rugmel
-
9 Hvedemel
Sådan laver du solsikkeboller
Når du skal lave solsikkeboller, skal du starte med at smuldre gæren og røre den sammen med honning og salt.
Rør gærblandingen ud i lidt af vandet
Tilsæt resten af vandet
Bland solsikkefrø, hørfrø samt knækket hvede og rug.
Bland dette i dejen
Tilsæt melet, og rør det sammen til en løs dej.
Gem lidt mel til formningen.
Lad dejen hæve i 1 time.
Vend dejen ud på et melet bord.
Strø ekstra hvedemel ud over dejen, og tryk den flad med hænderne, ca. 20x30 cm.
Skær dejen i 12 stykker med en kniv, og læg stykkerne på en plade med bagepapir eller olie.
Lad kvadraterne hæve i 30 min.
Sæt ovnen på 250 grader.
Bag midt i oven i 12 - 15 min.
Du kan servere bollerne med friskost, skinke, peberfrugt og en dusk persille.
Tilbehør til solsikkeboller
Solsikkeboller fungerer perfekt til morgenbordet. Man kan spise dem med pålæg som skinke og agurk, ost og rød peberfrugt eller favoritmarmeladen. Det er bestemt også en mulighed at spise dem kun med smør på.
Solsikkebollerne kan også bruges som tilbehør til aftensmad. De vil gå godt til varme supper og gryderetter.
Andet lækkert bagværk
Hvis du skulle have lyst til at give dig i kast med nogle andre brødopskrifter, kan du prøve vores boller med kardemomme og glutenfri boller.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Julegås a la orange
Julegås a la orangeDet overflødige fedt på gåsen fjernes. Vingespidser og gumpen ligeledes...
løgpuré
Brun løgene godt i olien sammen med hakket rosmarin og lad det simre ca. 10 min. Tilsæt s...
Asiatisk aspargessalat med pecannødder
Bring en mellemstor gryde med vand i kog. Kog aspargesene, til de er møre men stadig sprød...