Video: Risalamande cheesecake i glas
Risalamande cheesecake i glasKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
6 timer 0 minutter
Antal personer:
-
100 gram Grødris
-
1.1 deciliter Vand
-
5 deciliter Sødmælk
-
1.2 tsk Salt
-
125 gram Digestive kiks
-
30 gram Mandler
-
60 gram Smør
-
25 gram Hvid chokolade
-
8 blad Husblas
-
1 stk Vanillestang
-
100 gram Flormelis
-
100 gram Naturel flødeost
-
2.1 spsk Amaretto likør
-
3 deciliter Piskefløde 38%
-
1 glas Syltet kirsebær
Risalamande cheesecake i glas (12 stk.)
Risengrød
Bring vand og ris i kog. Risene skal koge i 2 minutter under konstant omrøring. Skru ned til middel varme, og tilføj salt og sødmælk. Bring det hele nu langsomt i kog. Når det koger, skruer man ned til lav varme og lader blandingen simre videre i 45 minutter under et låg. Rør jævnligt i grøden for at undgå, at det brænder på.
Tag gryden væk fra blusset, og stil grøden et sted til afkøling.
Kiksebund
Blend eller hak kiks og mandler til grove krummer, og put dem ned i en skål. Smelt derefter chokolade og smør under svag varme i en gryde. Hæld derefter smør- og chokolademassen i skålen med kiks og mandler. Rør blandingen rigtig godt sammen. Find 12 glas frem eller en springform på 18 centimeter i diameter. Beklæd springformen med bagepapir i bunden og kageplast rundt i kanten, ellers blot fordel kikseblandingen ned i de 12 glas.
Tryk kikseblandingen godt ned i glasbundene eller springformen, og fordel kikseblandingen jævnt og rundt. Lad kiksebundene i glassene eller springformen køle af i køleskabet i ca. 10 minutter.
Risalande cheesecake creme
Læg 4 stk. husblas i blød i koldt vand i 5-7 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og rør dem sammen med flormelissen. Tag 1 spsk. risengrød, og rør den sammen med flødeosten. Dette for at blødgøre flødeosten. Vend nu den blødgjorte flødeost rundt i resten af risengrøden sammen med flormelissen og vaniljekornene til en ostecreme.
Varm dernæst amarettolikøren i en gryde. Vrid og dup husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i likøren til en lun og flydende masse. Rør nu lidt af ostecremen rundt i likøren. Vend derefter likørmassen rundt i resten af ostecremen. Pisk en blød flødeskum op, og bland den med ostecremen. Fordel ostecremen i glassene eller springformen, og lad dem hvile i køleskabet i 4 timer.
Kirsebærgelé
Læg igen 4 stk. husblas i blød i koldt vand i 5-7 minutter. Varm forsigtigt de syltede kirsebær op i en gryde, og tilsæt husblassen, når tiden er gået. Rør det sammen til en flydende masse. Hæld den lune gelé over kagerne(-en), og stil dem tilbage i køleskabet i minimum 2 timer mere. Nu har kagen sat sig og er klar til at blive serveret. Man kan også nu frigøre kagen for kageplast og bagepapir, hvis kagen kommer fra springformen.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Pynt op
For et flot udtryk kan du vælge at pynte kagen med karamelliserede mandler og kirsebær. Eller måske lave nogle flotte mønstre med hvid chokolade.
Juledesserter
Risalamande cheesecake i glas er en rigtig juledessert. Kan du også lide julen og desserterne, der hører til? Så skal du også prøve vores lækre julekage eller prøve de lækre hollandske julesmåkager, der er betrukket med en mørk chokolade. Nyd også juledagene med familien, og lav juleformskager med glasur.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hvide asparges med rejer
Hvide asparges med rejerStart med at tage æggeblommerne ud af køleskabet, så den har stuet...
Kold kartoffelsalat
KartoffelsalatKog kartoflerne. Mens de køler af, så bland dresseningen til din kartoffelsa...
Citron- og hvidløgsdressing
Sådan laver du citron- og hvidløgsdressingPil og knus hvidløgsfedet og salt til en jævn ma...