Video: Flæskesteg af svinekam med sprød svær og traditionelt tilbehør
Flæskesteg af svinekam med sprød svær og traditionelt tilbehørKøkken:
Ingredienser:
Dansk
16
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Svinekam uden ben
-
1 spsk Groft salt
-
2.3 stk Laurbærblad
-
4.6 deciliter Bouillon
-
2 spsk Hvedemel
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Peber
-
2 spsk Kulør
-
1 kg Frisk rødkål
-
25 gram Smør
-
1 deciliter Eddike
-
2 deciliter Ribssaft
-
2.3 spsk Sukker
-
3.4 kg Små kartofler
-
5 spsk Sukker
-
2 spsk Smør
Sådan laver du svinekam med sprød svær og traditionelt tilbehør
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum - undgå at ridse i selve kødet.
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Stik laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.
Læg stegen på en rist og læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, der hvor kammen er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.
Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt under risten og sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time.
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.
Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Du er nu klar til at servere din svinekam
Velbekomme
Tips og Tricks til din svinekam
De fleste danskere får julelys i øjnene, så snart svinekammen kommer på bordet.
Svinekammen hører simpelthen julen til og går godt sammen med de klassiske brunede kartofler og rødkål.
Med denne opskrift skulle du gerne få den lækre sprøde svær, der giver et skønt knas.
Mere på julemenuen
Hvis du skal lave julemiddag og gerne vil supplere svinekammen med endnu en steg, så har vi også opskrifter på andesteg og gåsesteg, som du kan give dig i kast med.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kylling med hvidløg, basilikum og persille
Forvarm en ovn til 175°C. Smør et ovnfast fad.Fordel halvdelen af persille og basilikum i...
Baconstegt laks med ærtemos
ÆrtemosPil hvidløg og læg dem i en gryde med kogende vand.Lad dem koge i et par minutter.T...
Sangria
Sådan laver du Sangria Skyl appelsiner og citroner og skær dem i tynde skiver, der skæres...