Video: Brunede kartofler
Brunede kartoflerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
3
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Aspargeskartofler
-
150 gram Sukker
-
75 gram Smør
Brunede kartofler
Sæt en gryde over med kogende vand.
Kartoflerne koges med skræl i letsaltet vand i ca. 8 minutter.
Lad dem trække i ca. 5 minutter.
Skræl/pil kartoflerne.
Lad dem gerne køle af i et par timer. Gerne til dagen efter.
Sukker smeltes på en stor pande (gerne støbejernspande) ved svag varme.
Sørg for at det ikke brænder på og at alt sukkeret får lige meget varme alle steder.
Det tager et par minutter at smelte.
Tilsæt smør, når det begynder at brune og er helt smeltet.
Lad det simre med sukkeret, og rør forsigtigt rundt.
Dette tager ligeledes også et par minutter.
Kom kartoflerne i, når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse.
Kartoflerne skal være fugtige (ikke våde).
Sukkermassen skal være så varm, at der er en svag boblen omkring kartoflerne. Efter ca. 5 minutter vendes kartoflerne i sukkermassen.
Brun kartoflerne til de er dækket af den og varmet helt igennem.
Forsæt med at vende kartoflerne til de er helt dækket ind i sukkermassen.
Dette skulle gerne tage ca. 20 minutter. Alt afhængig af hvor karamelliserede du ønsker dine kartofler.
Velbekomme!
Brunede kartofler passer til...
Kunne du godt tænke dig at servere andebryst til de brunede kartofler, så kan vi anbefale dig vores opskrift Andebryst med brunede kartofler.
Sukker brunede kartofler, som i denne opskrift, er altid et hit til julemaden.
Måske tænker du på hvor mange brunede kartofler, der skal til for at mætte dine gæster. Vi vil sige at en god tommelfingerregel vil være 5-7 stk. brunede kartofler pr. person. Dette afhænger selvfølgelig af sulten, men lav gerne, så der er nok.
Spørgsmål:
hej jeg skal snart lave brunekartofler til 20 prs hvor mange kartofler skal jeg bruge.
Svar:
Ifølge opskriften skal du bruge 5 kg (250 gr.pr.person)
Men det afhænger også meget af hvad du ellers serverer, og om der er børn mv.- og er det nogen du kender, som plejer at spise lidt eller meget ?
Hvis du har meget andet tilbehør - hvide kartofler, grøntsager osv., så tror jeg godt du kan tage 1 kg.mindre.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
12/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller Start med at hakke løget rigtig fint. Alternativt kan løget også rives på...
Creme brulee uden gasbrænder
Opskriften er uden brug af gasbrænder.Fløden opvarmes med vanillestangen i (må ikke koge)....
Fiskelasagne
Sådan laver du fiskelasagne Tilberedning (tomatsovs) 1.Skær løg og peberfrugt i terninge...