Video: Brunede kartofler
Brunede kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
3
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Aspargeskartofler
-
150 gram Sukker
-
75 gram Smør
Brunede kartofler
Start med at sætte en gryde over med kogende vand.
Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand i ca. 8 minutter.
Lad dem herefter trække i ca. 5 minutter.
Skræl/pil dernæst kartoflerne, og lad dem gerne køle af i et par timer.
Gerne til dagen efter.
Sukker smeltes på en stor pande (gerne støbejernspande) ved svag varme.
Sørg for, at det ikke brænder på, og at alt sukkeret får lige meget varme alle steder.
Det tager et par minutter at smelte.
Tilsæt efterfølgende smør, når det begynder at brune og er helt smeltet.
Lad det simre med sukkeret, og rør forsigtigt rundt.
Dette tager ligeledes også et par minutter.
Kom kartoflerne i, når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse.
Kartoflerne skal være fugtige (ikke våde).
Sukkermassen skal være så varm, at der er en svag boblen omkring kartoflerne. Efter ca. 5 minutter vendes kartoflerne i sukkermassen. Brun kartoflerne til de er dækket af den og varmet helt igennem. Forsæt med at vende kartoflerne, til de er helt dækket ind i sukkermassen. Dette skulle gerne tage ca. 20 minutter. Alt afhængig af, hvor karamelliserede du ønsker dine kartofler.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Brunede kartofler passer til...
Kunne du godt tænke dig at servere andebryst til de brunede kartofler, så kan vi anbefale dig vores opskrift andebryst med brunede kartofler.
Sukkerbrunede kartofler, som i denne opskrift, er altid et hit til julemaden.
Måske tænker du på, hvor mange brunede kartofler, der skal til for at mætte dine gæster. Vi vil sige, at en god tommelfingerregel vil være 5-7 stk. brunede kartofler pr. person. Dette afhænger selvfølgelig af sulten, men lav gerne, så der er nok.
Spørgsmål:
hej jeg skal snart lave brunekartofler til 20 prs hvor mange kartofler skal jeg bruge.
Svar:
Ifølge opskriften skal du bruge 5 kg (250 gr.pr.person)
Men det afhænger også meget af hvad du ellers serverer, og om der er børn mv.- og er det nogen du kender, som plejer at spise lidt eller meget ?
Hvis du har meget andet tilbehør - hvide kartofler, grøntsager osv., så tror jeg godt du kan tage 1 kg.mindre.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
12/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smoothie med blåbær og hindbær
Smoothie med blåbær og hindbærPut bær og banan i en blender. Tilsæt noget af den fris...
Rejesalat
RejesalatTag rejerne ud af posen og lad dem tø op på en tallerken. Dup rejerne tørre med e...
Tapas - Chorizo i cider mv.
Olien hældes i en lille gryde og varmes under middel varme.Herefter hældes alle ingrediens...