Køkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
6
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 kg Frisk rødkål
-
1/2 liter Eddike
-
1 tsk Salt
-
350 gram Sukker
-
3 deciliter Ribssaft
-
1 spsk Flydende atamon
Fjern de yderste blade fra rødkålen. Snit rødkålen fint, og put den i en stor gryde. (Hvis du laver dobbeltportion, så tjek lige om du har en gryde som er stor nok til rødkålen, det fylder en del, når det bliver snittet. Du kan snitte rødkålen som du vil. Jeg fortrækker tynde strimler, andre hakker det hele i smadder, så man får en konsistens som ligner købt rødkål.)
Hæld eddiken over, og lad det simre en times tid.
Herefter smages til med saft, salt og sukker. Put det meste i af hvert, og smag så til, hvis det er for syrligt endnu, eller mangler salt. Brug en grydeske til at dække det meste af rødkålen, og lad det så koge videre 20-30 minutter, alt efter hvor mør du fortrækker kålene.
Tilsæt 1 spsk. flydende atamon til rødkålen, rør rundt, og øs så rødkålen op i atamonskyllede syltetøjsglas. Her kan man bruge en pasta "gaffel", og så hælde lagen over, så alt rødkål er dækket til sidst.
Skrug lågene på glassene imens de stadig er brandvarme, så der dannes undertryk i dem, når rødkålen bliver kold.
Opbevares køligt og mørkt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Braiseret svinefilet
Brun svinefileten på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne. I et ov...
Rødtunge med dildkartofler
Kartoflerne sættes til at koge. Rødtungefileterne krydres med salt og peber og vendes...
Lun pastasalat
Salatsauce: Skær agurken i kvarte skiver og radiserne i halve skiver. Rør syrnet fløde sam...