Video: Gammeldags hjemmelavet rødkål
Gammeldags hjemmelavet rødkålKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 kg Frisk rødkål
-
1.2 liter Eddike
-
1 tsk Salt
-
350 gram Sukker
-
3 deciliter Ribssaft
-
1 spsk Flydende atamon
-
1 spsk Flydende atamon
-
3 deciliter Æblemost
Gammeldags hjemmelavet rødkål
Fjern de yderste blade fra rødkålen.
Snit derefter rødkålen fint, og put den i en stor gryde. (Hvis du laver dobbeltportion, så tjek lige om du har en gryde, som er stor nok til rødkålen, det fylder en del, når det bliver snittet. Du kan snitte rødkålen som du vil. Nogle fortrækker tynde strimler, andre hakker det hele i smadder, så man får en konsistens som ligner købt rødkål.)
Hæld eddiken og æblemost over i gryden med rødkålen, og lad det simre en times tid.
Herefter smages den til med ribssaft, salt og sukker.
Put det meste i af hvert, og smag så til, hvis det er for syrligt endnu eller mangler salt.
Brug en grydeske til at dække det meste af rødkålen, og lad det så koge videre i 20-30 minutter, alt efter hvor mør du fortrækker kålene.
Tilsæt 1 spsk. flydende atamon til rødkålen.
Rør det hele godt rundt, og øs så rødkålen op i atamonskyllede syltetøjsglas.
Her kan man bruge en pastagaffel og dernæst hælde lagen over, så alt rødkål bliver dækket til sidst.
Skru lågene på glassene, imens de stadig er brandvarme, så der dannes undertryk i dem, når rødkålen bliver kold.
Opbevar rødkålen køligt og mørkt - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Appelsinjuice kan godt gå hen og erstatte æblemosten.
Andre opskrifter
Til gammeldags hjemmelavet rødkål passer andelår stegt på pande rigtig godt til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Den ægte burger
Form oksekødet til 2 bøffer med en kniv på det spækbræt du bruger til råt kød. Lad dem hvi...
Nem urteristet kalkun
Forvarm ovnen til 165°C.Rens kalkunen (fjern indvoldene) og placér kalkunen i en bradepand...
Rødvinsmarinade
Skær løg og gulerødder i skiver. Opvarm olivenolien og svits løg og gulerod i det. Tilsæt...