Video: Gåsesteg
GåsestegKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
4 timer 30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
5 stk Æbler
-
150 gram Sveske
-
5 deciliter Hønsebouillonterning
-
5 deciliter Vand
Gåsesteg
En gås gøres i stand, og det meste af fedtet fjernes.
Gnid gåsen udvendigt og indvendigt med rigeligt salt og peber.
Fyld gåsen op med æbler eller pærer med skrællen på og udblødte svesker.
Gåsen placeres i et ovnfast fad eller på en rist i en bradepande med ryggen opad midt i ovnen.
Skindet gnides inden det med friskhakket rosmarin.
Bradepanden placeres nederst i ovnen med 160 grader varmluft.
Her steges gåsen først i 1 time.
Efter 1 time hældes det afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes.
Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden.
Vand og bouillon hældes ved.
Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til.
For at opnå sprødt skind kan man hæve temperaturen til 225 grader varmluft i de sidste 15 minutter, så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer, indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt.
Lad gåsen hvile i mindst 15 minutter.
Nu er den klar til servering.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Husk at fedtprocenten er under det halve, hvis du undlader at spise skindet. Pas på med salt, idet der er salt i hønsebouillon. Appelsinbåde eller både fra en anden syrlig frugt vil også passe rigtig godt til som fyld.
Andre opskrifter
Er du mere til and eller kalkun, kan du med fordel søge inspiration blandt vores opskrifter på andesteg og kalkunsteg.
Spørgsmål:
Hvor stor en gås til 12 personer er der tale om. Jeg har en på 5 kg. Er det nok?
Svar:
Jeg tror, at din er for lille, men det afhænger af om, hvor meget tilbehør du serverer, og om du har lavet forret og dessert.
Uden at vide, hvor meget dine gæster spiser, ville jeg skyde på, at du skal bruge kød på 6-7 kg, men det afhænger af ovenstående...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
28/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Teriyaki Sauce
Teriyaki Sauce er en sødere variant og mindre salt en soya den er god til marinader og i d...
Nemme burgerboller
Sådan laver du nemme burgerbollerLun vand og mælk og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker,...
Burt Reynolds
Ryst ingredienserne godt sammen i en shaker. Si over i et collinsglas og server.