Andesteg

Andesteg
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Hovedret

11


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

6 timer 0 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

4 timer 0 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Ingredienser (11)

Antal personer:


3 kg hel and

1 kg Pillekartofler

0,75 deciliter Sukker

10 gram Margarine

1 spsk Hvedemel

1 tsk køkkensalt

1 tsk Peber, friskværnet

200 gram Svesker

1 stk Rødkål i glas

1 spsk Bouillonterning

2 stk Æbler

Næringsindhold pr. person
Fremgangsmåde

And i ovn:

Tænd ovnen på 250 grader til bruning. Gnid den rensede and med salt og peber, fyld med æblerne og sveskerne og luk med kødnåle. Risten smøres med lidt margarine, så skindet ikke steger fast. Læg anden med brystet nedad på risten – steg anden ved 250 grader i 30 min. Vend anden, så den ligger med brystet opad. Drys den med salt og hæld en ½ l kogende vand ved og dæmp varmen til 170 grader, i ca. 2½ - 3 timer tid. Læg et stykke alufolie over brystet, hvis den bliver for brun. Anden er færdig, når lårbenet nemt kan vrikkes løst fra kroppen. Når skyen er hældt fra, sættes anden i ovnen igen med ovndøren på klem. Er anden for lys kan den efterbrunes.


Sovsen:

Si skyen fra bradepanden så det kommer over i en gryde. Skrab alle stegerester med ned i sien. Kom et par dråber kulør i skyen før den skummes, så er det lettere at se det lyse fedtlag. Tilsæt evt lidt kartoffelvand eller bouillon. Rør en meljævning i og lad sovsen koge godt igennem, tilsæt evt. kulør. Smag sovsen til med salt og peber.


Brunede kartofler:

Kog små faste kartofler med skræl, afkøl og pil dem. Dette kan gøres dagen i forvejen. Smelt 3/4 dl sukker på panden. Når sukkeret er letbrunet, kommes 30 g. smør på og der røres med palet. Skyl kartoflerne i lunkent vand og hæld dem forsigtigt på panden. Ryst panden frem og tilbage og vend kartoflerne til de er ensartede brune og gennemvarme. Brunes kartoflerne for lang tid i forvejen kan de blive matte. Hvis det sker, tilsæt da lidt vand og varm dem igennem, så bliver de blanke og fine.


Servér med franske kartofler og svesker i en skål.

Vi anbefaler

Vin - Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles Vignes


Vinhus: Domaine Tourbillon, Rhône, Frankrig, Type: Rødvin Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles VignesGigondas er kendt for sin næringsfattige, stenede lerjord, der er noget nær perfekt for Grenache-druen og dens følgesvende.Domaine Tourbillon Gigondas betår således af ca. 75% Grenache med tilføjelse af Syrah, Mourvèdre o...


Køb og spar 10%  

Brug rabatkode: OPSKRIFTER

Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 26/05-2012

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks

Står du op til jul og tænker:

Hvor meget andesteg pr person ?

Hvordan laver man sovs til andesteg ?

Hvilke æbler til andesteg ?

Alt dette finder du mere om på Opskrifter.dk



Kokkens svar
Ingen har spurgt om noget endnu. Bliv den første!
Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Banankage med chokolade

Vegetar
Fedtfattig mad

Sådan laver du en banankage med chokolade - hurtigt og nemt. Pisk æg og sukker til det...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Filet Mignon med peberkorn- og sennepssauce

Fedtfattig mad
Kødretter

Skær kødet ud i bøffer og krydr. Steg i varm olie ved god varme ca.5 min. på hver side....

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Ostechilibagte Kartofler

Vegetar
Fedtfattig mad

Jeg plejer at lave 2 bagekartofler pr. person. Bagekartoflerne skal have 60 minutter på...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag