Video: Græskarsuppe
GræskarsuppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 stk Hokkaido græskar
-
2 stk Skalotteløg
-
1.2 liter Grøntsagsbouillon
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1.2 stk Citron
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
Pynt
-
1 bæger Creme fraiche 18%
Græskarsuppe
Pil og snitskalotteløget fint.
Skyl hokkaido-græskarret under vand, halver den og skrab kernerne ud.
Skær de halve græskar ud i små tern.
Sautér både frugtkød og skalotteløg i en gryde.
Tilsæt derefter grøntsagsbouillon og lad suppen simre i ca. 20 minutters tid.
Tilsæt piskefløde og lad suppen simre i nogle ekstra minutter.
Blend suppen med en stavblender og sigt derefter suppen.
Smag til med salt, peber, sukker og tilsæt saften af en halv citron.
Server din græskarsuppe med en skefuld creme fraiche på toppen - velbekomme!
Tips til græskarsuppe
Mere topping
Creme fraiche er et oplagt valg som tilbehør til din græskarsuppe, men vidste du, at du også kan toppe suppen med ristede græskarkerner, græsk yoghurt, koriander eller æbletern? Derudover kan du også overveje at servere et hjemmelavet flûte til.
Græskarsuppe kan naturligvis spises året rundt, men mange mennesker forbinder nok retten med det kolde og lunefulde efterårsvejr.
Hvad kan græskar ellers bruge til
Græskar er slet ikke så kedeligt, som det måske først kan antages. Det kan nemlig bruges i rigtig mange forskelluge typer opskrifter, og vi anbefaler, at du giver dig i kast med fx en græskartærte og eller denne bagte udgave, som du kan forkæle dine gæster med.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mexicanske vanillesundaes med chokoladesauce og sprøde kaneltortillas
Mexicanske vanillesundaesSauce Pisk fløde og kaffe sammen i en lille kasserolle eller...
Grydesteg af okse med ovnbagte kartofler, rodfrugter og rødløgskompot
Sådan laver du Grydesteg af okse med ovnbagte kartofler, rodfrugter og rødløgskompot Kryd...
Amagerkoteletter
Krydr koteletterne med salt og brun dem hurtigt på en varm pande. Pil løgene, skær dem i t...