Video: Hosomaki - Sushiruller med agurk
Hosomaki - Sushiruller med agurkKøkken:
Type:
Ingredienser:
Asiatisk
Forret
4
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
500 gram Sushiris
-
7.5 deciliter Vand
-
3 spsk Sukker
-
2 spsk Bordsalt
Ris: Skyl risen et par gange i koldt vand til vandet er klart, og lad den derefter dryppe af ca. 1 time. Kom risen i en gryde sammen med vandet og bring det i kog. Koges 5 minutter ved jævn varme. Herefter skrues ned for varmen, og risen simrer 10 minutter under låg. Hæld evt. sake i risen, tag den fra varmen og lad den hvile under låg i yderligere 10 minutter. Rør ingredienserne til risvineddikeblandingen sammen ( 5 spsk risvineddike, 1 spsk mirin, 3 spsk sukker og 2 spsk salt). Fordel risen i bunden af et riskar af gennemvædet træ (et glasfad kan også bruges) og rør den sammen med vineddikeblandingen. Lad eddiken fordampe, så risen ikke længere er fugtig og lad den køle af til stuetemperatur. Sushi: Skær agurken ud i 20 cm lange stave. Læg en bambusmåtte på køkkenbordet og læg et ark tang ovenpå. Læg ris på tangen, så de sidste 5 cm ikke er dækket. Fordel en stribe wasabi og en agurkestav på tværs af risen og stryg de sidste 5 cm af tangen med vand. Rul sushien sammen. Sørg for, at tang, ris og fyld presses godt sammen. Luk sushien ved at klæbe de sidste 5 cm af tangen fast på rullen og slut af med at rulle sushien en ekstra gang i bambusmåtten. Skær rullen ud i seks lige store stykker og server med sojasauce. Prøv også at erstatte agurken med f.eks. kinaradise, avocado, kogte rejer eller rå tun eller laks* *Bemærk, at fisk til sushi altid skal fryses ned til -20°C i min. 24 timer for at slå evt. parasitter ihjel
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bøf Bourgogne 2
Brun kød og skinke i olie i et par omgange. Brun løg og champignoner i lidt olie. Læg...
Ellens Æbleomelet
Pisk æggeblommer og sukker og kom maizenamel i. Kog mælken op og kom æggemassen i gryden...
Grillede kyllinge-enchiladas med calabaticas
Forvarm ovnen til 210°C. Pensl et ovnfast fad med olie. Placér kvarte tomater, løg i skive...